Ковельські медики купили машини в офшорної фірми

31 Січня 2019, 17:43
Ковельському МТМО доставили машини від фірми, власник якої – з офшору 1859
Ковельському МТМО доставили машини від фірми, власник якої – з офшору

Ковельське медичне об’єднання купило за мільйон гривень два автомобіля підвищеної прохідності у фірми, власником якої є громадянин Кіпру. 

30 січня на території Ковельського МТМО відбулися чергові урочистості, цього разу – з нагоди передачі двох кросоверів для міських амбулаторій, хоча за іншою інформацією – для амбулаторії та дитячої поліклініки.

Ключі від автомобілів медиками вручив міський голова Олег Кіндер. На офіційному сайті міста вказується, що минулого року керівництво МТМО підписало договір з Національною службою здоров’я України. Документом передбачено фінансування державою первинної ланки за принципом медичної субвенції, при умові підписання певної кількості декларацій лікарів з пацієнтами. На сьогодні угоди з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами уклали майже 60% мешканців міста та району (у Ковелі – 71%). Тож віднедавна Ковельське МТМО щомісячно отримує значно більші кошти від держави. Саме за ці гроші й закупили нові автомобілі.

На урочистому заході також побував і депутат Ковельської міської ради, член депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Володимир Косцьов’ят.

На сторінці Ковельського МТМО відразу ж було опубліковано допис про передачу машин, причому зазначалося, що це – автомобілі «Renault Duster», які на світлині стояли перед центральною районною лікарнею вже із наклеєними логотипами МТМО. Але ж насправді мер Олег Кіндер передав медикам ключі до автівок зовсім іншої марки – «Renault Dokker», які під час передачі були без жодних логотипів!

Посадовці офіційно заявляють, що машини будуть використовувати для виїздів до пацієнтів, які за показаннями потребують консультації вдома. Очевидно, у великому багажному відділенні перевозитимуть медичне обладнання. Але чи потрібно воно для консультацій на дому? Чи не «відмивання» державних грошей відбувається?

Нагадаємо, що переможцем аукціону, який Ковельське МТМО проводило 27 грудні 2018 року, стало ТОВ «Актив Моторс», яке запропонувало продати дві машини за 899 тисяч 998 гривень. 




Як вже повідомляв Район.Ковель, згідно публічних даних, власником ТОВ «Актив Моторс» є громадянин Республіки Кіпр, який проживає у місті Лімасол, що на півдні цієї острівної країни. Фірма має також ще два співзасновники – юридичні особи, які теж зареєстровані на Кіпрі.

Читайте також: На придбання автомобілів для любешівської первинки витратять один мільйон

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024