Жителям громади на Ковельщині розповіли, як зробити громаду успішною

31 Січня 2019, 17:19
У Поворську відбулася презентація проекту «Успішна громада» 946
У Поворську відбулася презентація проекту «Успішна громада»

У Поворську Ковельського району відбулася презентація проекту «Успішна громада».

Про це повідомляють на сайті Ковельської районної ради.

У 2019-му Волинський обласний центр зайнятості розпочинає два пілотних проекти, серед яких і «Успішна громада», у рамках якого готуватимуть професійні кадри для роботи в об'єднаних територіальних громадах.

30 січня жителям Поворської об’єднаної територіальної громади презентували проект «Успішна громада». Про особливості цього проекту розповіли директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ігор Приймак.

Про те, в чому полягає реалізація проекту і як він допоможе громаді досягти успіху, розповів директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ігор Приймак. Ігор Григорович зазначив, що об’єднана територіальна громада буде успішною тільки тоді, коли створять достатньо робочих місць, коли жителі матимуть хорошу роботу і гідну оплату праці, а також наголосив на важливості співпраці з соціальними партнерами в напрямку підтримки реалізації презентованого проекту.

«Сьогодні маємо п’ятдесят об’єднаних територіальних громад у межах Волинської області. Відповідно, для нас усіх це нові можливості, нова відповідальність, самостійність у вирішенні питань розвитку території. Робота служби зайнятості – це робота з людьми, які хочуть працювати. Ми хочемо допомогти громаді стати справді успішною, використовуючи всі інструменти, доступні службі зайнятості. Наша мета – задовольнити потреби людей у роботі, задовольнити потреби роботодавців у працівниках і безпосередньо задовольнити потреби самої об’єднаної територіальної громади», – розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

На важливості реалізації такого проекту та його користі для об’єднаних територіальних громад наголосив і голова Ковельської районної ради Андрій Броїло. За його словами, сьогодні центр зайнятості став справді сучасною службою, яка надає якісні послуги.

«У нас плідна співпраця і, сподіваюся, вона буде продовжуватися», – підсумував Андрій Петрович.

У рамках реалізації проекту фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, братимуть участь у розробці стратегії розвитку ОТГ, проводитимуть ярмарки вакансій, тренінги, семінари, профконсультації. Окрім того, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, затребуваних для конкретної громади.





Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024