Молодь за «мінімалку» не може задовольнити всі свої потреби, – Роман Романюк

01 Лютого 2019, 16:21
Молодь за «мінімалку» не може задовольнити всі свої потреби, – Роман Романюк 997
Молодь за «мінімалку» не може задовольнити всі свої потреби, – Роман Романюк

Волинський обласний центр зайнятості станом на 1 січня може запропонувати 2600 вакансій.

Про це йшлося 1 лютого під час прес-конференції керівника Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка у «Адреналін Сіті».

Як він зазначив, кількість безробітних в області станом на 1 січня 2019 року порівняно з аналогічним періодом у 2018 році зменшилася на 4,2% й становить 7,8 тисяч осіб.

«Кількість безробітних зменшилася через те, що нам вдається в максимально короткий період працевлаштувати людей ще до набуття ними статусу «безробітний». Тобто ми докладаємо багато зусиль, щоб людині, яка до нас лише звернулася, якнайшвидше запропонувати роботу, аби вона не перебувала на обліку», – каже керівник центру зайнятості.

Роман Романюк
Роман Романюк

Роман Романюк зауважив, що вони постійно стимулюють роботодавців, щоб вони у своїх вакансіях збільшували розмір заробітної плати, адже молодь за «мінімалку» не може задовільнити всі свої потреби. Наразі працівникам центру зайнятості за рік вдалося «підштовхнути» роботодавців збільшити зарплату на 33%.

Романюк додав, що 53% безробітних – з вищою освітою. На його думку, така ситуація склалася через те, що вищі навчальні заклади сьогодні перетворилися на бізнес-структури, які заробляють кошти на студентах, ніж реально працюють на задоволення потреб ринку.

Серед основних напрямків роботи служби зайнятості є сприяння створення робочих місць, сприяння тимчасовій зайнятості, організація громадських робіт, співпраця з ОТГ, професійне навчання безробітних та замовлення роботодавців, профорієнтаційна робота й новий напрямок роботи – рекрутинг.

«Роботодавці звертаються до нас, аби ми допомогли їм знайти працівників, але з числа безробітних нам складно укомплектувати, і тому ми пішли ширше. Рекрутинг – це пошук працівників, використовуючи різні способи і методи, не лише з числа незайнятих. Тобто це ті, люди, які мають бажання працювати, але не перебувають в нас на обліку», — каже  Роман Романюк.

За його словами, рекрутери шукають безробітних, використовуючи соцмережі та газети. Загалом 509 роботодавців скористалися цією послугою, а вдалося працевлаштувати 480 волинян.

Варто зауважити, що у 2018 році фахівці служби зайнятості започаткували два нові проекти: «Успішна громада», який допоможе територіальним громадам отримати кваліфіковані кадри без витрат на їхню підготовку, та «Територія майстерності», який має на меті подолати безробіття в села, він охопить напрями ягідництва, садівництва, овочівництва, тваринництва, переробки та збуту, кооперації, проектної підтримки, національної кухні й підприємництва та агротуризму.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024