Кого і за скільки на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням

02 Лютого 2019, 14:12
Як і кого на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням 941
Як і кого на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням

На Камінь-Каширщині медичною реабілітацією забезпечили 27 осіб на понад 300 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

Так, з початку 2018 року Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (далі – Богодухівське відділення) медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів забезпечив 27 застрахованих осіб на суму понад 324 тисяч гривень.

Від загальної кількості пролікованих 15 пройшли відновне лікування за профілем кардіо-пульмонарна реабілітація. Здебільшого це складні патології, вчасна реабілітація після яких дає можливість зменшити період лікування та повернутись до роботи і повноцінного життя. Зокрема, підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці, стан після  пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет тощо.

Крім того, протягом 2018 року за рахунок коштів Фонду послуги з реабілітаційного  лікування в  санаторіях України отримали:

  • 5 осіб за профілем нейрореабілітація;
  • 4 особи за профілем м’язово-скелетна реабілітація;
  • 3 особи після операцій на органах травлення, на жіночих статевих органах та інше.

«Соціальна послуга–медична реабілітація, один із видів соціального захисту, спрямованого на відновлення здоров’я працюючої особи, профілактику ускладнень захворювань та уникнення інвалідності. Крім того, це  і матеріальна підтримка на весь період медичної реабілітації. Такий підхід дозволяє застрахованій людині, незалежно від її фінансових можливостей, отримати повний курс лікування в реабілітаційних відділеннях  санаторно-курортнихзакладів», – говорять у Камінь-Каширському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Підставою для направлення на лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів є висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я, в якому хворий перебуває на стаціонарному лікуванні.

Відновне лікування в санаторії надається за наявності у застрахованої особи медичних показань і відсутності протипоказань та здійснюється за такими  профілями медичної реабілітації:

  •  нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
  • м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних татравматологічних, ревматологічні захворювання);
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність)
  •  інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

На весь період реабілітаційного лікування застрахованій особі надають листок непрацездатності, відповідно до якого за рахунок коштів Фонду виплачують допомогу у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.

Читайте також: Оголосили тендер на будівництво школи у Стобихівці

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024