Як працює молочна карусель на волинській сучасній фермі

05 Лютого 2019, 12:21
Молочна карусель у Задибах 956
Молочна карусель у Задибах

На фермі у селі Задиби функціонує молочний комплекс, який оснащений доїльним залом шведської компанії.

Таке обладнання, до слова, єдине на Волині, працює за принципом каруселі. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Технологія дозволяє одночасно доїти 24 корови без стресу для них. Наразі перша черга корів на молочному комплексі становить 280 голів, з них – 140 дійних, доїння яких займає 1 годину. Щоб видоїти 600 корів необхідно буде 5 годин.

Молоко, перші ніж відправити в холодильники, спочатку попередньо охолоджують. Молокопровід від доїльного залу проходить повз ємкості з холодною водою, яка і охолоджує рідину. Як зауважив Володимир Яренчук, така технологія не нова, тільки от колись її застосували за допомогою колодязів. Все виготовлене молоко – екстра-класу, а безстресова система охолодження робить його придатним для виробництва елітних сирів. 

Підприємство, працюючи прозоро, наповнює місцеві бюджети, розвиває навколишні сільські території, дає нове життя поліським землям на яких господарює, створює нові робочі місця, чим запобігає виїзду молоді за кордон. Волинь – аграрна область і наше майбутнє – за невпинним розвитком місцевих підприємців та виробництвом продукції із доданою вартістю, –резюмував Юрій Горбенко.

Нагадаємо, відкриття молочної ферми у Задибах відбулося наприкінці листопада 2018 року.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024