Розповіли, скільки в області витратили на оздоровлення та відпочинок дітей у 2018 році

05 Лютого 2019, 17:38
Розповіли, скільки в області витратили на оздоровлення та відпочинок дітей 1752
Розповіли, скільки в області витратили на оздоровлення та відпочинок дітей

У Волинській області рівень оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій у 2018 році збільшився.

Про це розповіла директорка департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод під час комісії облради з питань соцзахисту населення.

За словами Оксани Гобод, у 2018 році було більше, ніж 130 тисяч дітей шкільного віку, які потребували оздоровлення чи відпочинку. З усіх джерел фінансування змогли забезпечити майже 35 тисяч дітей.

«Порівнюючи 2017 і 2018 рік, то хоч і маленькими кроками, але відсоток оздоровлення та відпочинку збільшився. Це завдяки залученню додаткових джерел фінансування з обласного бюджету і державного, і завдяки активному включенню і об’єднаних громад і органів місцевого самоврядування», – поділилася Оксана Гобод.

У 2018 році оздоровили 968 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Більше 44% забезпечили дітей з інвалідністю – 1049 діток, 947 дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, і ще дітей внутрішньо переміщених осіб.

Оксана Гобод розповіла, що за кошти державного бюджету оздоровили більше 800 діток у санаторіях «Молода гвардія» та «Артек». Управління охорони здоров’я Волинської ОДА в санаторії «Дачний», «Згорани», або в інші санаторії, майже три тисячі діток.  

Окрім того, більше п’яти мільйонів гривень витратили, аби стовідсотково завершити роботи зі встановлення автоматичної пожежної сигналізації в усіх позаміських закладах оздоровлення та відпочинку.

Щодо загального оздоровлення, то вдалося залучити понад 23 мільйони гривень з обласного бюджету, 18 мільйонів з міських і районних бюджетів, з бюджетів об’єднаних територіальних громад, і до трьох мільйонів з позабюджетних коштів. І ще у співфінансуванні з районними державними адміністраціями виділили 2,5 мільйона гривень з обласного бюджету, додала на завершення директорка департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод.

Читайте також: Майже 300 тисяч гривень потрібно на ремонт двох спортзалів у Ківерцівському районі


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024