В Іваничах обговорили будівництво вітроелектростанцій

06 Лютого 2019, 11:08
Вітроелектростанції 738
Вітроелектростанції

В Іваничівській райдерадміністрації відбулася робоча зустріч із приводу будівництва систем вітроелектростанцій.

5 лютого голова райдержадміністрації Лілія Кревська провела робочу зустріч із представником товариства із обмеженою відповідальністю «Вінд Павер Джі Ес Ай Волинь», яке звернулося з відповідним листом до райдержадміністрації щодо підтримки намірів з реалізації інвестиційних проектів, пов’язаних з виробництвом електроенергії з альтернативних (відновлювальних) джерел енергії поза межами селища Іваничі та погодження розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування об'єктів альтернативної енергетики (вітрових та сонячних електростанцій) на цій території. Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Товариство спільно з українськими компаніями-інвесторами реалізовує в Україні інвестиційні проекти, пов'язані з виробництвом електроенергії з альтернативних (відновлювальних) джерел енергії.

Виходячи з кліматичних показників, а також зважаючи на розгалужену енергетичну і транспортну інфраструктуру, одним із пріоритетних в галузі альтернативної енергетики є  Іваничівський район. 

Зокрема, наміри товариства включають будівництво на території Іваничівського району системи вітроелектростанцій загальною встановленою потужністю близько 100 МВт.

Однією із придатних до зазначених цілей є незадіяна у господарсько-виробничому використанні земельна ділянка колишньої нафтобази орієнтовною площею 10,5 га, що розташована поза межами населеного пункту селища Іваничі.

Під час зустрічі представник товариства запевнив, що в ході здійснення інвестиційної і господарської діяльності щодо розвитку альтернативної енергетики на цій території гарантують громаді безумовне дотримання умов партнерства і добросусідства, а також активну участь у питаннях соціально-економічного та інфраструктурного розвитку сіл.

Під час зустрічі голова райдержадміністрації Лілія Кревська зазначила, що держава зацікавлена в розвитку відновлюваної енергетики адже, зростання частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел є одним із пріоритетів державної політики, який визначений Енергетичною стратегією України до 2035 року.

На завершення зустрічі Кревська дала доручення відповідним службам підготувати документи на погодження розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування об'єктів альтернативної енергетики  (вітрових та сонячних електростанцій) на цій території.

Читайте такожПоромів: у селі розпочалося будівництво нового водогону

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024