У Володимирі обговорили фінансові рішення розвитку аграрного бізнесу

07 Лютого 2019, 13:31
На Волині обговорили фінансові рішення розвитку аграрного бізнесу 812
На Волині обговорили фінансові рішення розвитку аграрного бізнесу

У Володимирі відбувся одноденний семінар-тренінг для керівників фермерських господарств краю та їх бухгалтерів.

Учасники заходу під назвою «Управління фінансами сільськогосподарських підприємств» зібрались у Володимир-Волинській РДА, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності РДА.

У ході робочої зустрічі, спікери семінару Сергій Перехрест і Сергій Мазурик розказали присутнім про джерела фінансування господарств, сценарії використання коштів, ризики і стратегії пом’якшення ризиків, сформували розуміння банківських вимог щодо надання кредиту, зокрема, що потрібно знати, щоб отримати позитивне рішення про кредит, а також прогнозування й управління рухом грошових потоків.

Захід відкрив начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук, який зазначив, що на сучасному етапі господарювання неможливо існувати без співпраці з інвестиційними, страховими, банківськими та іншими фінансовими установами. Тому постає потреба суб’єктів господарювання щодо обізнаності з фінансових дисциплін, адже фінансовий аспект зачіпає практично всі сфери життєдіяльності сучасного суспільства.

«На сьогодні, фінансова грамотність дає можливість як підприємствам, так і громадянам керувати своїм матеріальним благополуччям. І навпаки, відсутність елементарних фінансових знань і навичок обмежує можливості щодо прийняття правильних рішень для забезпечення свого добробуту», - резюмував керівник аграрної галузі краю.

Опісля, розглянули кілька основних питань. Розпочали із можливостей залучення фінансування, зокрема, зупинились на джерелах грошових коштів.

При цьому, Сергій Перехрест проаналізував ефект від фінансування:

«Фінанси – це інструмент сприяння росту, продуктивності та ефективності. Однак, ефект від фінансування може бути як позитивним, так і негативним. Переваги – прозорість, розподіл ризиків з партнерами і спільні та зазвичай безпечні інвестиційні проекти. Пререшкодою ж можуть бути такі фактори, як складніший процес ухвалення рішення, необхідність розділяти прибуток з партнером, ризик того, що партнер закриє бізнес (складна процедура закриття)».

Також присутні матили змогу отримати низку матеріалів, які допоможуть у їхній подальшій роботі.

Читайте також:  Повідомили, скільки отримає Володимирщина на соціально-економічний розвиток









 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024