На Камінь-Каширщині 1 вересня планують відкрити нову школу

07 Лютого 2019, 14:10
Перше вересня осівчани зустрінуть у новій школі, – Олександр Савченко 1091
Перше вересня осівчани зустрінуть у новій школі, – Олександр Савченко

Під час робочого візиту на Камінь-Каширщину, губернатор Волині Олександр Савченко завітав до села Осівці, аби пересвідчитися в якості виконання будівельних робіт тамтешньої школи.

Повідомляють у відділі інформації інформаційної політики Волинської ОДА.

Одна із жительок села не стримує сліз, коли говорить про нову школу. Адже вона та інші мами, бабусі школярів чекають завершення будівництва закладу вже давно, навідуються на будівництво ледве не щодня, та й загалом не ймуть віри, що школа от-от запрацює.

«Ви знаєте, ми чекали дуже давно. Я дуже хвилююся коли говорю про нашу нову школу, бо моя старша дочка мала йти в неї в перший клас, а їй вже літом виповниться 30 років. Ця школа і жадана, і бажана. Ми її чекаємо, як мама чекає маленьке дитятко. Ми її плекали, добивалися і нарешті будемо мати», – зустрічає гостей жителька Осівців Людмила Цап.

Кажуть, будівництво школи підходить до завершення. Наразі її готовність – близько 80%. Все обладнання сучасне, окрім того, керівник виконавчої гілки влади в області відзначив, що спортивний та актовий зали в новій школі – високого європейського рівня.Та й часу на реалізацію плану поки достатньо. Тож, за словами Олександра Савченка, 1 вересня 2019 року діти святкуватимуть у новому закладі.

«Не так давно ми тут були, то в мам менше було оптимізму. А сьогодні люди усміхаються, дякують. До слова, на моїй посаді взагалі дуже рідко можна почути подяку. Хочу відзначити, що молодці будівельники, які якісно роблять ремонтні роботи. Проект сам по собі непоганий – величний, монументальний. Однак, громаді важко буде утримувати такий великий навчальний заклад. Зекономити не завжди вийде», – наголосив губернатор.

Варто зауважити, що загальна кошторисна вартість школи на 220 учнівський місць становить близько 75,5 мільйонів гривень. Здебільшого це державні кошти – з ДФРР. Частина з місцевого (районного) бюджету та частина коштів державної субвенції на соціально-економічний розвиток окремих території.

Для завершення робіт підрядна організація потребує близько 23 мільйонів гривень. З них 21,2 млн надійде з Державного фонду регіонального розвитку та 2,3 мільйони виділить районний бюджет.

Читайте також: Понад 20 мільйонів виділили на будівництво школи в Осівцях

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024