На Волині безробітним пояснили, як не потрапити у трудове рабство за кордоном

08 Лютого 2019, 16:23
Як не потрапити у трудове рабство 873
Як не потрапити у трудове рабство

Українці активно їдуть працювати за кордон. Проблема трудової міграції активно обговорюється в українському суспільстві.

Заборонити трудову міграцію в демократичному суспільстві неможливо. Але держава повинна створювати умови для того, щоб свої громадяни в ній відчували себе спокійно, захищено та планували своє життя на багато років вперед. Адже, якщо наші громадяни зможуть за однією і тією самою спеціальністю заробити в інший країні в 2-3 рази більше, вони вибиратимуть роботу за кордоном, – інформує прес-служба Шацької районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

З цією метою у cлужбі зайнятості відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Про ситуацію стосовно торгівлі людьми в Україні на сьогоднішній день розповіла провідний фахівець з профорієнтації Наталія Романюк. Під час зустрічі були висвітлені основні аспекти законодавства, що стосуються торгівлі людьми та види підтримки і допомоги постраждалим. Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі.

Проблема торгівлі людьми залишається болісною для України. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу.

В міжнародній системі Україна визначена як країна–постачальниця жінок. Саме громадянки України зараз складають значну частину живого «товару» на відкритих і таємних ринках Європи та Азії. Поширена серед іншого й торгівля людьми з метою використання жертв торгівлі як донорів для трансплантації органів і тканин, а також для некомерційного рабства в таких формах як примусове заміжжя, примусова вагітність, фіктивне вдочеріння (усиновлення).

Сьогодні на перший план виходять все нові сторони торгівлі людьми, а саме торгівля з метою примусової праці. Останнім часом жертвами частіше стають українські чоловіки, що безпосередньо підтверджує поширення трудової експлуатації.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024