Роботодавці Волині сплатили до бюджету понад 300 мільйонів податків

08 Лютого 2019, 14:41
Роботодавці Волині сплатили до бюджету понад 300 мільйонів податків на соцстрахування 920
Роботодавці Волині сплатили до бюджету понад 300 мільйонів податків на соцстрахування

У січні 2019 року волинські працедавці спрямували до бюджету 314,7 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тобто сплатили більше, ніж минулих років.

Про це повідомляють фіскали Волинської області.

Сума сплаченого у січні поточного року єдиного внеску перевищує визначені індикативні показники на 19,9 мільйона гривень. Проти показників січня 2017 року на Волині сплатили на 59,6 мільйона гривень єдиного внеску більше.

«Враховуючи підвищення соціальних стандартів, такий позитив у надходженнях єдиного внеску – виправданий та очікуваний. Разом з тим, завдяки дотриманню законодавчих вимог у сфері оплати праці більшістю волинських страхувальників їх наймані працівники мають гідні умови праці, зарплату на рівні, що гарантується державою, і можуть розраховувати на соціальну допомогу від держави у разі настання страхового випадку. Саме відповідальна позиція працедавців дозволяє фінансувати актуальні соціальні програми, гарантуючи соціальний захист громадянам в майбутньому», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.    

Як запевнила керівниця волинських фіскалів, детінізації ринку праці залишається серед безумовним пріоритетів роботи, оскільки саме легальні робочі місця дозволяють залучати бюджетам усіх рівнів ПДФО та фінансувати оборонні програми завдяки надходженням військового збору.

«Окрім наших заходів , ми закликаємо працівників теж цікавитися у своїх працедавців про відрахування із виплачених доходів, які вони, як податкові агенти, зобов’язані робити щомісяця. Спільна увага до питання повної і легальної оплати праці- основа соціальної стабільності в суспільстві, належне пенсійне забезпечення та безпеки громадян», – підсумувала Світлана Савчук.

Читайте також: У Ковелі фіскали вилучили спирту на майже півтора мільйона гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024