На Горохівщині оголосили конкурс проектів місцевих ініціатив

12 Лютого 2019, 14:33
 На Горохівщині оголосили конкурс проектів місцевих ініціатив 891
 На Горохівщині оголосили конкурс проектів місцевих ініціатив

У жителів Горохівського району  є можливість розробити і подати проект на конкурс місцевих ініціатив і покращити своє життя та благоустрій.

Оголосила районний конкурс проектів місцевих ініціатив Горохівська районна рада на своєму сайті.

Це стосується проектів, розроблених сільськими, селищними, міськими радами Горохівського району Волинської області, громадськими організаціями, зареєстрованими в установленому законом порядку на території Горохівського району, а також проектів, розроблених та поданих спільно органами місцевого самоврядування і громадськими організаціями.

Метою конкурсу є підтримка місцевих ініціатив та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі реалізації проектів.

Конкурс проводитимуть за наступними пріоритетними напрямками:

  • зміцнення матеріально-технічної бази місцевих бюджетних установ соціально-культурної сфери (шкіл, дошкільних навчальних закладів, ФАПів, сільських лікарських амбулаторій та лікарень, бібліотек, клубів та Будинків культури, музеїв, самодіяльних творчих колективів);
  • благоустрій населених пунктів (озеленення, створення малих архітектурних форм, громадських криниць, дитячих ігрових майданчиків, відновлення зовнішнього освітлення, ремонт пам’ятників та об’єктів місцевої історичної спадщини);
  • модернізація мереж водопостачання;
  • підвищення енергоефективності громадських закладів, використання відновлювальних джерел енергії;
  • розвиток фізичної культури і спорту (облаштування відкритих спортивних майданчиків та стадіонів в освітніх закладах і місцях масового відпочинку населення, ремонт та оснащення спортивних залів, у тому числі придбання спортивного інвентарю та спортивної форми);
  • організація захисту громадського порядку, охорони навколишнього природного середовища;
  • розвиток сільського зеленого туризму як складової сталого розвитку територіальних громад, шляхом належного облаштування агросадиб та відповідної інфраструктури;
  • створення обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів;
  • поліпшення безпеки життя, зменшення вразливості адміністративно-територіальних одиниць від підтоплення, виникнення природних та техногенних катастроф.

Учасник подає заявку для участі у конкурсі проектів місцевих ініціатив, форму якої затверджено розпорядженням від 11.02.2019 № 8-р .

Заявки для участі у конкурсі проектів подають до 16:00 19 квітня 2019 року за адресою: Горохівська районна рада, вул. Шевченка,17, м. Горохів, 45701, а також в електронній формі на електронну адресу районної ради: [email protected].

Проекти, подані учасниками, приймають до розгляду після їх реєстрації виконавчим апаратом районної ради в установленому порядку. Документи, отримані після зазначеної дати, до участі в конкурсі не допускають.

Максимальний розмір співфінансування проекту за рахунок коштів районного бюджету становить 200 тис. грн. Реалізація проекту повинна бути завершена до 25 грудня поточного року. Кожен учасник конкурсу при поданні проектної заявки повинен підтвердити можливість співфінансування не менше 50% від загальної суми витрат, необхідних для реалізації проекту. Громадські організації додають завірений належним чином витяг зі статуту організації для підтвердження відповідності статутної діяльності організації оголошеним пріоритетним напрямкам конкурсу.

Контактні телефони: (03379) 40101, 21846.

Інформацію про результати конкурсу оприлюднять на офіційному веб-сайті Горохівської районної ради.

Завантажити форму заявки для участі у конкурсі проектів місцевих ініціатив

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024