Бізнесмен дня: аграрій Віктор Шумський

12 Лютого 2019, 14:42
Віктор Шумський 5938
Віктор Шумський

Керівник СГПП «Рать» Віктор Шумський 12 лютого святкує День народження. Йому виповнилося 56 років.

Бізнес.Район з цієї нагоди зібрав висловлювання Віктора Шумського у ЗМІ на різні теми.

Про особливості господарювання СГПП «Рать». «Для нас головне — ​не нарощування виробництва продукції, а зменшення її собівартості. З цією метою ми використовуємо новітні технології, наукові дослідження, враховуємо досвід європейських країн.

Про сільське господарство. «Сільським господарством вигідно займатися лише тоді, коли є повністю завершений технологічний процес. Тваринництво без рослинництва, без створення власної кормової бази приречене на провал, і навпаки — не може бути великих врожаїв без органічних добрив. А в ідеалі було б правильно і переробляти власну продукцію».

Про мораторій на продаж землі. «Найбільше через мораторій сперечаються ті, які до землі не мають ніякого відношення. На мою думку, наше суспільство ще не готове до її продажу. Спочатку потрібно виробити чітку позицію щодо захисту її власників, тому що зняття мораторію вигідне великому бізнесу, а не селянам. Адже більшість людей не мають власних ресурсів, щоб обробляти наділи, і продаватимуть їх за копійки. Потрібно провести детальну інвентаризацію і удосконалити законодавство з цих питань, обов’язково закладати кошти в бюджеті для купівлі землі державою. Але в перспективі ринок землі в Україні, звичайно, буде».

Про польові хвилювання. Хвилювання завжди є. Воно з’являється вже тоді, коли розпочинаємо готувати під посів поле для культури. Коли відбувається вегетація, ріст, збираєш врожай – хвилюєшся, бо не знаєш якими будуть погодні умови.  

Про секрети керівництва. Покарання ніколи не ображає і не озлоблює, якщо воно справедливе. В цьому весь секрет. А ось добиватися слухняності і поваги від працівників ніколи не ставив собі за мету. Просто сам поважаю людей чесних, порядних, працьовитих, наполегливих і живу за правилом: «Твоя перемога — заслуга інших, твоя поразка — твоя вина».

Про життя.  Усе залежить від того, які цінності ти сповідуєш, чим дорожиш у своєму житті. Я дорожу своєю сім’єю, своїми синами, які виросли і трудяться разом зі мною у господарстві, друзями, з якими мені приємно спілкуватись, трудовим колективом, з яким ми спільно працюємо і відпочиваємо. Сьогодні я щасливий від того, що можу допомогти іншим.

 За матеріалами незалежної громадсько-політичної газети «Волинь»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024