Волиняни сплатили понад 150 мільйонів податків у держфонд

14 Лютого 2019, 14:42
Волиняни сплатили понад 150 мільйонів податків у держфонд 891
Волиняни сплатили понад 150 мільйонів податків у держфонд

Протягом січня 2019 року до загального фонду держбюджету на Волині сплатили 154,1 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 18,2 відсотка більше проти січня минулого року.

Ріст сплати, що демонструють платники ПДВ у перший місяць  фінансового року, дозволяє прогнозувати стабільність у податкових надходженнях у наступні періоди, – інформують волинські фіскали.

«Динаміка сплати ПДВ значною мірою відображає реальні економічні процеси в економіці. Позитивні тенденції в соціально-економічному розвитку завжди своїм наслідком мають збільшенням податкових надходжень. Початок року обіцяє гарний фінансовий результат для держбюджету», - наголошує начальниця ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС  постійно удосконалюють алгоритм взаємодії з платниками з тим, щоб своєчасно запобігти ризикам несплати та забезпечити мобілізацію передбачених законом податкових платежів до бюджету.

«Легальний та соціально відповідальний бізнес повинен мати рівні конкурентні умови. Саме такі платники створюють комфортне соціальне середовище та забезпечують ефективне функціонування держави. Дбаючи про інтереси країни, фіскали застосовують сучасні інформаційно-аналітичні ресурси для своєчасного виявлення потенційних зловживань та попередження ухилення від сплати податків певною групою СГД», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: протягом 2018 року на Волині сплатили понад 1,3 мільярда гривень ПДВ.

Читайте також: На Волині у січні до держбюджету сплатили більше 250 мільйонів гривень податкових платежів 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024