Щодоби в Україну через «Ягодин» в’їжджає близько 600 нових авто

18 Лютого 2019, 15:51
Пункт пропуску Ягодин 2464
Пункт пропуску Ягодин

Станом 18 лютого в зоні діяльності митниці громадяни оформили у вільний обіг майже 30 тисяч авто, сплативши до Державного бюджету 1,79 мільярда гривень митних платежів.

Пікове навантаження на митні пости припало на 14 лютого. Цього дня у вільний обіг було випущено 1010 транспортних засобів, ще 1353 – очікувало на завершення процедури у зонах митного контролю. З усієї кількості майже 14 тисяч авто оформлені без виїзду за кордон за процедурою зміни митних режимів «транзит» чи «тимчасове ввезення», а ще майже 16 тисяч – за процедурою імпорту, – інформує прес-служба фіскалів.

Хоча черги у пунктах пропуску через державний кордон помітно вщухають, щодобово в Україну через «Ягодин» тепер в’їжджає близько 600 нових автомобілів. Їхні власники сподіваються встигнути розмитнити транспортні засоби до 22 лютого за пільговою ціною.

Проте можливості зон митного контролю місць доставки області обмежені просторовими характеристиками митних терміналів. Станом на 18 лютого у них очікують на випуск у вільний обіг 935 автомобілів. Однак інвентаризація виявила ще й такі, які уже оформлені, але не вивезені їхніми власниками.

Митні брокери, які опитали своїх підопічних, пояснюють це віддаленим місцем проживання громадян. Адже близько половини з них – мешканці інших регіонів України, які обрали митний пост «Луцьк» як один із найкомфортніших місць доставки.

«Зона митного контролю не може використовуватись як парковка. Ваші посилання на зайнятість за основним місцем роботи не звільняють від відповідальності за порушення режиму зони митного контролю. Крім штрафних санкцій, закликаємо НЕГАЙНО вивезти свої автомобілі, оскільки наповнення ними митних терміналів порушує права інших громадян України, які мають намір, але фізично не можуть розмістити свої авто у зону митного контролю», – йдеться у повідомленні Волинської митниці.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024