Старовижівські лісівники поповнили бюджет на 15 мільйонів гривень

19 Лютого 2019, 10:00
719

Чи вдалося підприємству реалізувати задумане і втримати високу планку бюджетоутворюючого підприємства у районі, прозвітували лісівники ДП «Старовижівське ЛГ»  під час зустрічей із жителями Кримненської сільської ради та Смідинської ОТГ.

На зустрічі були присутні Кримненський сільський голова Руслан Курижко, голова Смідинської ОТГ Оксана Піцик, депутати та місцевий актив громад. Про це інформують у Прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Зокрема перед мешканцями місцевих громад старовижівські лісівники розповіли про те, що у 2018 році до бюджетів усіх рівнів підприємством бсплатило більше 15 млн гривень податків та зборів. З цих коштів до місцевого бюджету надійшло майже 5 млн грн.

Зокрема до Смідинської ОТГ лісгосп перерахував за 2018 рік 258,5 тис. грн. лісового доходу, 245 тис. грн податку з доходу фізичних осіб.

До бюджету Кримненської  сільської ради від лісгоспу надійшло 136,8 тис. грн лісового доходу та 420 тис. грн податку з доходу фізичних осіб.

Суми значні. Із цим погоджувалися всі присутні на зустрічі. Крім того, лісгосп забезпечує місцевих жителів високооплачуваною роботою у комфортних умовах.

У результаті та завдяки ефективному використанню деревини та збільшенню об’ємів переробленої вдалося збільшити обсяг реалізації. Цей показник у 2018 році становить 146,2% до минулого року.

Лісничий Сьомаківського лісництва Григорій Семенюк розповів про те, що у 2018 році провели капітальний ремонт кран-балки, встановили стрічкову пилораму, оновили саме приміщення цеху, провели косметичний ремонт контори, зробили нову огорожу. Окрім того, відновили пасіку, яка нині налічує близько  50 бджолосімей. У 2019 році  планується її розширення.

Також лісничий ознайомив присутніх із відносно новим напрямком діяльності лісогосподарського підприємства – це ведення мисливського господарства. Зазначив про створено 4 вольєрів для розведення  та відгодівлі кабана. Розповів про те, що основним завданням у цьому напрямку діяльності є збільшення поголів’я дичини в лісах.

Під час сесійного засідання в Кримненській сільській раді обговорили проблему всихання соснових насаджень та необхідних заходів боротьби. Лісничий Любохинівського лісництва Іван Крикота наголосив на тому, що основна мета підприємства – збереження та примноження наших лісів.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024