У Рожищі випробовували подрібнювач деревини

19 Лютого 2019, 18:01
1264

Працівники КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» вперше випробували нову деревоподрібнюючу машину.

Випробовування проходили у понеділок, 18 лютого, пише сайт міської ради.

За словами керівника КП «Дільниця благоустрою Рожищенської міської ради» Юрія Міщука, раніше, при проведенні робіт з благоустрою територій, значний фінансовий ресурс витрачався на вивезення дрібного гілля на сміттєзвалище, при чому, фактично, вантажівки перевозили «повітря», оскільки об’єм зрізані гілки займають великий, а вага у них – маленька.

«Наразі ж, на Брищенському сміттєзвалищі категорично відмовляються приймати гілля, а спалювати його, як відомо, теж не можна. Тому було вирішено придбати подрібнювач. Кошти на придбання агрегату виділила міська рада в сумі майже 80 тисяч гривень», – зазначає Юрій Міщук.  

Навісний агрегат PG-120TK призначений для подрібнення відходів від 9 до 18 см та має продуктивність до 10 м³ на годину. А можливість вільного пересування у важкодоступні місця – робить його незамінним помічником для працівників Дільниці благоустрою.

   

«Як бачимо, машина чудово подрібнює. Добре, що агрегат має вигрузний конвеєр, що значно полегшує роботу з навантаження готового куска на причіп», – каже комунальник.

А також додає: «Можна було придбати агрегат, що б’є гілля на щепу, але, по-перше, для цього треба спеціальний полігон де б його можна було сушити, по-друге, щепа не підходить для нашого котла. А ми, власне, збираємося подрібнене гілля використовувати для опалення приміщення підприємства».



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024