У Рожищенському районі 59 ділянок державної власності передали в комунальну власність Копачівської ОТГ

20 Лютого 2019, 13:14
1190

Голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська провела апаратну нараду, в якій взяли участь начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в районі.

Подія відбулася 19 лютого, інформують на сайті установи.

Про роботу у 2018 році відділу у Рожищенському районі Міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та основні завдання на 2019 рік проінформував його очільник Сергій Кучинський.

Посадовець повідомив, що відділ відповідно до покладених на нього завдань у 2018 році надав такі адміністративні послуги:

  • надання відомостей із фонду документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою – 35 шт.;
  • видача довідок з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями – 454 шт.;
  • видача витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки – 1526 шт.;
  • державна реєстрація  земельних ділянок з видачею витягу з Державного земельного кадастру – 3202 шт.;
  • внесення до Державного земельного кадастру  відомостей (змін до них) про земельну ділянку – 1003 шт.;
  • виправлення технічних помилок у відомостях з Державного земельного кадастру, які було допущено не з вини органу, що здійснює його ведення з видачею витягу – 947 шт.;
  • надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку – 1394 шт.;
  • надання відомостей з Державного земельного кадастру у формі викопіювань з кадастрової основи Державного земельного кадастру, кадастрової карти (плану) – 205 шт.;
  • видача довідок про наявність та розмір земельної частки (паю), довідки про одержання у власність земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації за певним видом її цільового призначення (використання) – 118 шт.;
  • надання копій Державних актів на право власності та користування на земельні ділянки власникам та користувачам земельних ділянок – 29 шт.

Відділ здійснює ведення Державного фонду документації із землеустрою. Протягом 2018 року в фонд документації із землеустрою прийняли 2800 документацій.

Відділ протягом 2018 року вніс до системи електронного документообігу Держгеокадастру 454 проекти землеустрою (розроблені суб’єктами господарювання на території Рожищенського району) в електронному вигляді та підготував 454 викопіювання з індексної кадастрової карти (плану), на якому відображено запроектовану земельну ділянку та інформацію про обмеження.

У свою чергу експерт Відділу розглянув 697 проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок (розроблених суб’єктами господарювання інших областей) та підготував на них висновки.

Протягом 2018 року разом з представниками органів місцевого самоврядування провели верифікацію форми 6-зем усіх земель Рожищенського району та інвентаризацію земельних ділянок, які сформували до 2004 року та які підлягають перенесенню до Державного земельного кадастру.

Протягом 2018 року за сприянням відділу на території Рожищенського району було передано 59 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність Копачівської ОТГ площею 960.9013 га.

Одним із важливих напрямків розвитку земельних відносин є залучення земель до ринкового обігу. В 2018 році на сайті Держгеокадастру Відділом розміщено 13 лотів земельних ділянок для продажу права оренди. Протягом року було продано право оренди на 5 земельних ділянок комунальної власності площею – 91,9718га, загальною вартістю 47728,14 грн, а також право оренди на 5 земельних ділянок державної власності площею – 135,5325 га, загальною вартістю 147043,99 грн.

Протягом 2017-2018 років до Державного земельного кадастру було внесено  межі 16 населених пунктів району. У 2019 році ведуться роботи по розробленню проектів землеустрою щодо встановлення меж населених пунктів ще 8-ми населених пунктів.

Відділом проводиться роз’яснювальна робота з органами місцевого самоврядування щодо розроблення повторної нормативної грошової оцінки. На сьогодні розробляються технічні документації з нормативної грошової оцінки по 9 населених пунктах.

Розробляється проект землеустрою щодо організації і встановлення меж територій земель водного фонду та водоохоронних зон річки Стир в межах земель Рожищенської міської ради Рожищенського району Волинської області.

Крім того відділом ведеться постійний моніторинг використання земельних часток (паїв) та земель державної та комунальної власності.

У 2019 році відділ працюватиме над такими основними завданнями: недопущення порушень термінів надання адміністративних послуг, звернень фізичних та юридичних осіб з питань, пов’язаних з діяльністю Держгеокадастру та запитів центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ, організацій та громадян з питань , що стосуються компетенції Відділу; ведення Державного земельного кадастру; залучення земель до ринкового обігу з метою наповнення місцевих бюджетів; організація виконання на території Рожищенського району робіт із землеустрою, охорони та оцінки земель.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024