У Шацьку підписали угоду про транскордонне співробітництво з поляками

20 Лютого 2019, 18:25
931

Керівники Шацького району підписали угоду про співпрацю з польськими партнерами

На останній сесії Шацької районної ради, яка відбулася 20 лютого, депутати районної ради схвалили текст угоди про співробітництво між Влодавським повітом Люблінського воєводства (Польща) та Шацьким районом.

Безпосередньо у залі засідань районної ради й відбулося підписання угоди про транскордонну співпрацю, оскільки на сесію завітали й польські посадовці – староста Влодавського повіту Анджей Романчук, та віце-староста Влодавського повіту Томаш Коженєвскі.

«Співпраця Шацького району та Влодавського повіту розпочалася ще у 2000-х роках, але вона триває, не зважаючи те, хто і які посади займає. Хочемо подякувати за цю тісну співпрацю, підтримку та дружбу нашим польським колегам, адже у наших територій є багато спільного: ті ж озера, курортні зони, природоохоронні території. Надіємося, що міст в Адамчуках-Збереже таки збудують, і це ще більше поєднає наші два туристичні регіони», - відзначив голова Шацької РДА Василь Голядинець.

Про те, що вони завжди готові до співпраці, а Дні добросусідства лише скріплюють наміри обох територій до більш тісного зв’язку, наголосив Анджей Романчук. І це стосується не тільки співпраці у сфері економічній, а й культурній, освітянській, туристичній. Так, польська сторона готова до старту молодіжних проектів, зокрема, між навчальними закладами, оскільки має в цьому чималий досвід.

У підсумку керівники Шацького району – Сергій Карпук та Василь Голядинець, та Влодавського повіту урочисто підписали угоду про транскордонну співпрацю, міцно потисли один одному руки та висловили сподівання, що вона буде однаково корисною для обох сторін.

Представники Влодавського повіту
Представники Влодавського повіту

Угоду підписує Анджей Романчук
Угоду підписує Анджей Романчук

Керівники Шацького району Василь Голядинець та Сергій Карпук
Керівники Шацького району Василь Голядинець та Сергій Карпук

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024