Як безробітних ратнівчан ознайомлювали із веденням власного господарства

23 Лютого 2019, 11:33
Як безробітних ратнівчан ознайомлювали із веденням власного господарства 1263
Як безробітних ратнівчан ознайомлювали із веденням власного господарства

У райцентрі Ратне розповідали про розведення великої рогатої худоби та посів зернових культур.

У четвер, 21 лютого, у Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся захід за участю начальника відділу земельних питань екології та сільськогосподарського управління економіки та регіонального розвитку Ратнівської РДА Павла Ковча на тему «Тваринництво». Про це повідомляють на сторінці служби зайнятості у Facebook.

Павло Олексійович ознайомив безробітних з інтенсивним вирощуванням та відгодівлею для забою надремонтного молодняка фермерськими господарствами, сільськогосподарськими підприємствами району, що утримують поголів’я великої рогатої худоби: СТзОВ «Ратнівський аграрій», який утримує 1728 голів ВРХ м’ясного напряму, ФГ «Пролісок»-22 голів, СГПП «Надія» – 18 голів, СВК «Україна». Наголосив, що за придбання сільськогосподарської техніки молодими фермерськими господарствами держава компенсовує певну суму. 

Цікавою була інформація про виплату дотації власникам ОСГ, які отримують 3 і більше корів (300 грн. за голову), штучне осіменіння, утилізацію тварин, дотацію сільськогосподарським підприємствам і фермерським господарствам за посів жита, гречки, корінне покращення сіяних та природних пасовищ.

На конкретних прикладах господарювання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Криниця» (с.Датинь), створеного на основі Європейського проекту, «Родинне поле» (смт Заболоття), «Скарби Тура» (с.Тур), СГПП «Надія» (с.Велимче) присутні переконалися про велику підтримку аграріїв в напрямку розвитку тваринництва та необхідним реманентом для догляду та вигодовування тварин за ним.

Учасники заходу дякували за отриману корисну інформацію і цінні поради для членів особистих селянських господарств.

Читайте також: Як у Ратному вчили започатковувати власний бізнес

Учасники заходу
Учасники заходу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024