Новим головою Ковельської ОВК став колишній представник Януковича та анархістів

25 Лютого 2019, 11:38
Новим головою Ковельської ОВК став колишній представник Януковича та анархістів 1205
Новим головою Ковельської ОВК став колишній представник Януковича та анархістів

ЦВК затвердила «ротацію» в окружній виборчій комісії у Ковельському територіальному виборчому окрузі № 21.

Як повідомляє Громадянська мережа ОПОРА, ОВК в окрузі № 21 перше засідання провела 20 лютого. На ньому були присутні 27 із 36 членів. На перше засідання не прибула голова комісії Людмила Каленська (від Віталія Купрія), яка мешкає у Житомирській області. Також не було секретаря Миколи Усатенка (від Юлії Тимошенко), який заявив, що не бажає працювати в комісії. Відтак, на першому засіданні головував заступник голови комісії Костянтин Дудік (від Ігоря Смешка).

Читайте також: ЦВК затвердила склад Ковельської окружної виборчої комісії

Відповідно до частини 1 статті 28 Закону України «Про вибори Президента України» основною формою роботи виборчої комісії є засідання, яке скликається головою комісії, в разі його відсутності – заступником голови, а в разі відсутності голови та його заступника – секретарем комісії. На письмову вимогу третини складу виборчої комісії голова виборчої комісії або його заступник зобов’язаний скликати засідання комісії не пізніше наступного дня після отримання такої вимоги.

Окрім того, на перше засідання не прибули Ігор Возний (від Олександра Данилюка), Віра Лавренко (від Василя Журавльова), Галина Лічман (від Миколи Габера), Євген Оксенюк (від Ольги Богомолець), Світлана Ткачук (від Сергія Тарути), Юрій Троцюк (від Юрія Кармазіна) та Галина Шайда (від Віктора Бондаря).

Як повідомив спостерігач ОПОРИ, приміщення, яке виділили для роботи ОВК, має дуже малу площу, незадовільні санітарні умови. Окрім того,  тут відсутня оргтехніка, зв’язок, серверна та кімната для зберігання документації.

Нагадаємо, ОВК знаходиться у приміщенні колишнього відділу РАЦСу – пам’ятки архітектури місцевого значення, де минулого року вкрали під напругою силовий кабель, який «йшов» через будівлю. У листопаді 2017 року видання Район.Ковель повідомляло, що будівля колишнього РАЦСу повністю перейшла у комунальну власність міста, перед тим тут «завелися» наркомани, а у грудні громадська рада при міській раді попросила мерію передати історичну будівлю художній школі.

 

 

ЦВК затвердила зміни у складі окружної виборчої комісії. Отже, в ОВК № 21 замінили голову комісії, представницю Віталія Скоцика Людмилу Каленську. Відтепер комісію очолює Володимир Кузін, кандидатуру якого до складу ОВК подано від Віталія Купрія.

Також достроково припинено повноваження члена комісії Олени Богуш, натомість включили до складу Галину Богдасюк (кандидатури обох подавалися від Ігоря Шевченка).

Новообраний голова Володимир Кузін має чималий «виборчий» досвід: на виборах народних депутатів України 26 березня 2006 року він був головою Ковельської окружної виборчої комісії від Соціалістичної партії України, на позачергових виборах народних депутатів України 30 вересня 2007 року – членом окружної виборчої комісії від фракції СПУ, на виборах Президента України 17 січня 2010 року – членом окружної виборчої комісії спочатку від Олександра Мороза, а згодом від Віктора Януковича, на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року – головою окружної виборчої комісії від політичної партії «Союз анархістів України».

 


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024