Безробітних Шаччини агітували створювати родинні молочні ферми

25 Лютого 2019, 13:45
825

З грудня 2018 року розпочав реалізацію новий Агропроект Волинського обласного центру зайнятості «Територія майстерності»

Мета проекту – підвищення ефективності ведення особистого селянського господарства; сприяння розвитку підприємництва в аграрному секторі; підвищення професійних компетенцій сільських жителів, популяризація та розвиток сфери сільського зеленого туризму – інформує прес-служба Шацької районної філії ВОЦЗ.

В рамках реалізації цього проекту розпочали співпрацю з компанією Укрмілкінвест – холдинговою компанією, що об’єднує 7 підприємств у Рівненській та Волинській областях і спеціалізується в галузі молочного тваринництва з використанням сучасних технологій тваринництва, засновик кластеру «Натуральне молоко».

Зустріч з представниками цієї компанії днями відбулася у Шацькій районній філії Волинського обласного центру зайнятості, учасниками якої стали жителі сільської місцевості, безробітні, власники особистих селянських господарств , фахівці напрямку розвитку агропромислового сектору Шацької районної адміністрації, старости округів Шацької об’єднаної територіальної громади, Управління ветеринарної медицини в районі.

Представники компанії «Укрмілкінвест» поінформували учасників заходу про успішні приклади реалізації проекту щодо створення сімейних молочних ферм за їх сприянням у Рівненській, Хмельницькій, Волинській областях. Учасникам компанія гарантує фінансове сприяння у будівництві нових ферм та реконструкцію діючих приміщень, фінансове сприяння у придбанні обладнання для зберігання та діагностування молочної сировини, придбання поголів’я ВРХ, забезпечує консультативний супровід.

Власники особистих селянських господарств активно долучились до обговорення щодо можливої участі в створенні сімейних ферм. Старости округів Шацької територіальної громади внесли пропозиції щодо підтримки та ефективного використання агроресурсів територіальної громади, підвищення конкурентоздатності сільських жителів, що займаються тваринництвом.

Наразі важлива підтримка у збереженні та створенні нових робочих місць на селі, конкурентоздатності сільських жителів. Тож такі зустрічі – це можливість сприяння розвитку підприємництва в аграрному секторі.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024