Компанія Modern-Expo розпочала ребрендинг

26 Лютого 2019, 15:01
2925

Глобальний виробник і постачальник комплексних рішень для ритейлу, міжнародна компанія Modern-Eхро почала процес ребрендингу.

Це перша серйозна зміна айдентики за 22 роки існування компанії, не враховуючи незначних рестайлингів логотипу.   
 
У 2018 році Modern-Eхро  визначила місію — допомогти ритейлу продавати, а покупцям – купувати. Її візія – бути агентом змін у європейському ритейлі сьогодні та в усьому світі — завтра. Трансформація фірмового стилю лише відображає значні структурні та продуктові зміни всередині компанії. 
  
Modern-Eхро працює за принципом комплексного підходу, гнучкості в роботі, операційної досконалості та взаємовигідних відносин. Позиціонування бренду –  We Create Retail New –  означає, що сьогодні компанія не лише будує нові сучасні магазини, а й намагається зрозуміти майбутнє ритейлу, допомагає своїм клієнтам і партнерам визначитись із правильним напрямком розвитку,  правилами взаємодії та успіху.  У такій співпраці Modern-Eхро –  найнадійніший партнер.

Читайте також: Корсак-молодший: маркетолог, який виходить з тіні відомого батька. #НЕЗЕЛЕНІ

На основі візії, місії та позиціонування українська креативна агенція «МЕДКЕТС» розробила для Modern-Eхро новий фірмовий стиль.  В його основу закладене розуміння ритейлу як простору, який можна змінювати, робити його живим, цікавим і стильним.  
Гнучкий та зрозумілий стиль передбачає його використання у поєднанні з різними матеріалами. 

Ребрендинг Modern-Eхро буде проходити в декілька етапів протягом всього 2019 року: завершиться адаптація нової системи знаків і позначок для рекламних матеріалів, уніформи,  автомобілів, вантажів, посилок, а також на різноманітних готових виробах. Зміняться вивіски офісів Луцька, Любліна та представництв, а також виробничих майданчиків  Вітебська та Верхньодніпровська  

Офіційна презентація нового стилю компанії відбудеться під час третього Modern Retail Forum 28 березня у Києві і 28 травня – у Варшаві. 

Довідоково. Modern-Expo Group –  міжнародна компанія, постачальник №1 комплексних рішень для ритейлу в Центральній і Східній Європі. Виробничі майданчики, загальною площею 112 000 м², знаходяться в Луцьку (Україна), Верхньодніпровську (Україна) і Вітебську (Білорусь).
Modern-Expo постачає обладнання в понад 70 країни світу; асортимент компанії –  більше 50 тисяч найменувань, зокрема,  торгові стелажі, касові бокси, обладнання з нержавіючої сталі, каси самообслуговування, стелажі високого складування, POS-обладнання, холодильне обладнання; сьогодні компанія також розробляє SMART-рішення для ритейлу.  11 офісів  компанії знаходяться в Україні,  Франції, Польщі, Білорусі, Німеччині, Великобританії, ОАЕ та інших країнах.
Протягом 2018 року Modern-Eхро зросла в об’ємах продажів на 26%. А згідно затверджених планів, у 2019-му компанія планує реалізувати на 33% більше продукції відносно обсягів 2018 року.  
Серед клієнтів Modern-Expo такі відомі компанії, як: Groupe Auchan, PepsiCo, Metro AG, British American Tobacco, Philip Morris, Imperial Tobacco, Carrefour, OKKO, АТБ, Union COOP, E.Leclerc, Fozzy Group, Rewe Group, Zabka, Henkel, SPAR та інші.

 

ЯК КОМЕНТУЮТЬ РЕБРЕНДИНГ ВЛАСНИКИ КОМПАНІЇ ТА РОЗРОБНИКИ?

Петро ПИЛИПЮК, генеральний директор Modern-Eхро: 

«Компанія Modern-Eхро змінює свій стиль —  графіку та дизайн, логотип та підпис. Але зовнішні зміни нічого не означають без головного посилу: внутрішньої готовності до змін і рішення розповісти про це нашим партнерами, клієнтам, колегам.

Ми завжди були динамічною  компанією. Але швидкість змін останніх трьох років просто вражає. На це є багато причин, але головна — світ  став глобальним, тож і ми в ньому не такі, якими були всього кілька років тому. 

І якщо компанія Мodern-Eхро говорить сьогодні  про створення магазину майбутнього, про нові тренди, то саме тому, що  відповідає вимогам часу.  Тепер ми маємо донести цей меседж прийнятим у всьому світі способом: іншим виглядом, тональністю, стилістикою. Ребрендинг — це інструмент, спосіб комунікації з усім світом. Така відкритість  перед собою та іншими ще  більше укріпить довіру до нас як глобальної компанії —   постачальника комплексних рішень для ритейлу, як компанії, яка прагне стати №1 у світі».

Читайте також: Гендиректор Modern Expo став ментором для київських бізнесменів

Петро Пилипюк з Богданом Лукасіком
Петро Пилипюк з Богданом Лукасіком

Богдан ЛУКАСІК, співвласник, голова Наглядової ради Modern-Eхро: 

«Усе, що сьогодні привело компанію Modern-Eхро до успіху, лишається нашою прекрасною історією. Ми ставимо у цьому місці крапку і починаємо писати наступний розділ, у якому вже нова стратегія, новий спосіб розвитку — We Create Retail New! —  і шляху назад немає. Вірю в те, що ці зміни допоможуть Modern-Eхро реалізувати наші великі цілі.  

Рішення про ребрендинг компанії Modern-Eхро  не таке просте, як могло б здатися на перший погляд. Наша компанія завжди була сучасною та відкритою, але при цьому доволі стриманою у своїх зовнішніх атрибутах  — назві, логотипі, кольорі. І зараз, насамперед перед собою, на рівні відчуттів, ми визнаємо, що внутрішньо змінились настільки, що про це час повідомити всіх, з ким маємо тісні бізнес-зв’язки чи лише починаємо наші ділові стосунки.  Наш новий стиль підтверджує наш новий рівень! Але ці зміни стосуються не лише логотипу, але й нового способу розуміння  нас з боку клієнтів і партнерів». 

Читайте також: «Ми творимо своє і пишаємось цим»: як живе родина міжнародної компанії Modern-Expo

Ігор ДІДОК, керівник департаменту маркетингу Modern-Eхро: 

«Кожна людина і кожна компанія повинні діяти відповідно до того, що вони проповідують. Мodern-Eхро — компанія з майбутнього.  Створюючи сьогодні нові рішення для ритейлу та пропагуючи інновації, вона не може виглядати так само, як це було двадцять років тому. Тому що це вже дві різні компанії: Modern-Eхро колишня та сучасна.  Колишня — це про виробництво різноманітного торгового обладнання, сучасна, це про комплексні рішення для ритейлу —  від концепту до реалізації. У нас для цього є все: у складі Modern-Eхро сьогодні компанії, відповідальні за інновації, дизайн,  інжиніринг.  У нашому арсеналі аналітика, дослідження, тестові лабораторії та R&D-центр. Тому сьогодні для нас ребрендинг — це ще й позиціонування себе як експертів. 

Особисто для мене новий стиль — це велика радість. Мені подобається ним ділитися, бо це щось дійсно круте. Розповідатиму про цей досвід під час третього Modern Retail Forum, що проходитиме в Києві 28 березня у рамках Retail & Development Business Expo – 2019. Тема —  «Стратегія бренду – ядро змін в компанії». Принагідно запрошую побувати на заході, який організовує Modern-Eхро». 

Ігор Дідок
Ігор Дідок

Гліб ПЕТРОВ, креативний директор і партнер креативної агенції «МЕДКЕТС»:
 
«Проект із Modern-Eхро Group розпочався з нашого візиту в головний офіс, що в Луцьку (Україна). Коли ми оглянули все, познайомилися з людьми і побували на сучасному виробництві, то побачили, що життя компанії уже давно попереду того візуального образу, який вона транслює назовні.  І, мабуть, немає кращої роботи, ніж будувати образ для сучасної, високоефективної компанії, що представляє Україну на міжнародних ринках.
 
Ми хотіли не просто осучаснити образ компанії, усунувши прогалину між її виглядом і тим, якою вона є насправді. Ми прагнули зазирнути в майбутнє і продемонструвати,  що вона завжди готова до змін.  Наповнити айдентику сенсом, закласти ідею ритейлу як простору для людей, компаній та інновацій. А ще ми створили гнучку систему, за допомогою якої можна створювати суббренди та брендувати структурні підрозділи.

У логотипі ми прибрали зайве, тобто те,  що викликало технічні проблеми в роботі: дрібні шрифти, зайвий контраст в штрихах, тонкі лінії. Власне те, що заважає логотипові жити на властивих йому носіях на зразок металу. Простота ж та геометричність форм дають йому майбутнє.  
А з історією й надалі буде повʼязувати  назва та колір, якому ми лише змінили відтінок, залишивши його у спадково червоному спектрі.  Бажаємо Modern-Eхро досягнення нових вершин!»

Гліб ПЕТРОВ
Гліб ПЕТРОВ

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024