У Луцьку презентують твори художниці Емми Андієвської

28 Лютого 2019, 17:30
1389

1 березня о 17 годині у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбудеться презентація сенсаційної виставки малярства Емми Андієвської.

Про це йдеться на сайті  КРЦ «Адреналін Сіті»

Понад п’ятдесят творів художниці надає для експонування у Луцьку Історико-етнографічний музей «Бойківщина», що у місті Самборі. Виконані авторкою протягом різних етапів творчої діяльності (1970–2018-ті роки), ці твори відображатимуть її мистецькі та світоглядні пріоритети, композиційно-колористичні пошуки, формування та розвиток індивідуальної стилістичної методи. Виставка Емми Андієвської у МСУМК буде проведена в рамках співпраці з держаними музеями України, партнерство з якими є важливим статутним завданням цієї інституції.

В день відкриття вхід вільний та бажаний! Запрошуємо! Місто Луцьк, вулиця Карбишева, 1 КРЦ «Адреналін Сіті»

Довідково:

Емма Андієвська.– мисткиня та письменниця, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, яка нині є справжньою легендою сучасного українського мистецтва.

Виставки Андієвської проходили в США, Канаді, Франції, Німеччині, Австралії, Бразилії, Ізраїлі, Україні та Швейцарії. Працює вона в стилях сюрреалізму та герметизму; не отримувала спеціальної художньої освіти, малює переважно акриловими фарбами.

Специфічним художнім прийомом Андієвської є повторне накладання фарби на полотна — до двадцяти п’яти разів. Таким чином вона створює стереоскопічний ефект рухомих фарб, помітний, коли дивитися на картини під різними кутами зору.

Загалом художниця понад десять тисяч картин; з роботами Андієвської різних періодів її творчості було випущено десять каталогів. Своє малювання вона описує як певний спосіб медитації та наголошує на великій ролі підсвідомості у власній творчості.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024