Бізнесмен дня: аграрій Віталій Заремба

02 Березня 2019, 10:00
Віталій Заремба 2684
Віталій Заремба

Керівник господарства «Романів» Віталій Заремба 2 березня святкує День народження. Йому виповнилося 63 роки.

Бізнес.Район з цієї нагоди зібрав висловлювання Віталія Заремби у ЗМІ на різні теми.

Про «Романів». Ми звичайне товарне господарство, яке вирощує хліб, цукровий буряк, ріпак, сою, кукурудзу, кормові культури, утримує тварин. На жаль, у нас більше не досягнутого, ніж досягнутого, але й немає, напевно, такого хлібороба, який був би задоволений тим, що в нього є. Зараз настільки непростий і важкий час, бо ми постійно маємо вирішувати питання збільшення заробітної плати, покращення умов праці. І ми це робимо!

Про владу. Я влади наївся. Тому й повернувся сюди (у Романів. – Ред.), бо тут потрібно садити капусту і боротися зі шкідниками круглий рік.

Про мрію. Я постійно займаюся сільським господарством, навіть коли був на державних управлінських посадах. Постійно у агропромисловому комплексі. Був свідком, коли досить заможні господарства якось «розчинялися», в силу певних причин руйнувалися, переходили з рук в руки. І в результаті хтось мав з цього вигоду. От я мрію про те, щоб я такої вигоди не мав. Хотів би, щоб наше господарство було достатньо високопродуктивним і збережене для тих людей, які тут працюють. Може, ця мрія приземлена, але це мрія. 

Про хобі. Риболовля – це святе. І хоч я виріс на річковій риболовлі, але нині вже більше рибалю на ставках. Ловлю тільки вудками. Є місця, де вудку з голим гачком можна закинути і зловити. Але це виймання риби з води. Та й рибу можна придбати у магазині, а коли сидиш і вдивляєшся у поплавок, оце задоволення! Риболовля – це коли можеш здивувати домашніх. 

Про хліборобську місію. У нас така доля – вирощувати хліб. Це дуже почесна та відповідальна місія. Але без науки та новітніх технологій годі займатись цим питанням.

За матеріалами ЗМІ: 12 канал, Перший , ІА «Конкурент», Таблоїд Волині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024