Бджолярі з Рівненщини хочуть виграти фінансовий проект

04 Березня 2019, 10:29
Гощанські бджолярі хочуть виграти фінансовий проект 1386
Гощанські бджолярі хочуть виграти фінансовий проект

У Гощі на зустрічі пасічники обговорили, як зимують їхні бджоли.

У неділю, 24 лютого Гощанські бджолярі спланували діяльність спілки пасічників на найближчий час, йдеться на сторінці «Спілка пасічників Гощанщини» у Facebook.

Пасічники обговорили такі питання:

  • Чи успішно проходить зимівля бджолосімей?
  • Які технічні новинки застосовують колеги-пасічники?
  • Що разом зможемо зробити вже цієї весни по покращенню медоносної бази на не угіддях?

В невимушеній дружній атмосфері говорили пасічники про проблеми, що їх хвилюють.

«За три роки співпраці бджолярів та громади ми разом садили медоносні дерева, сіяли трави, проводили ярмарки. Сьогодні у спілці є результати роботи, тому і кількісно організація зростає людьми охочими працювати на розвиток громади»,- підмітив голова Гощанської селищної ради Панчук Микола Миколайович.


 

«Час і пасічній спільноті з допомогою селищної ради взяти участь і виграти фінансовий проект, подібно тому, як нещодавно селищна рада отримала не малі кошти проекту «Українського культурного фонду» та виграла проект про створення простору Open Hub», - запропонував заступник Сульжук Юрій Сергійович.

Значно прискорить працю бджоляра з підготовки нових рамок станок для просвердлювання отворів, переконував бджоляр з Гощі Микола Продай.

А Волицький Олександр з Терентієва розповів про тонкощі весняного підігріву бджолосімей електрообігрівачем. На засіданні запланували спільні закупи пасічного інвентарю, що зекономить час і кошти. Та ще обговорювали багато пасічницьких тем.

Згідно попередньо поданих заяв бджолярі отримали документ про державну реєстрацію пасік.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024