Скільки коштів спрямували на освіту Камінь-Каширщини

04 Березня 2019, 15:40
Освіта 1490
Освіта

На апаратній нараді в голови Камінь-Каширської РДА проаналізували роботу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації. 

Про підсумки роботи повідомили на сайті установи.

Загалом 2018 року реалізовувались заходи Комлексної програми розвитку освіти Камінь-Каширського району на 2017-2020 роки. 

Тож, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Пась проаналізував роботу очолюваного ним структурного підрозділу.

Дошкільна освіта

За його словами, у 2018-2019 навчальному році 2100 дітей здобувають освіту в 28 дошкільних навчальних закладах. Показник охоплення організованою дошкільною освітою становить 43 %.

«Розширюється мережа дошкільних закладів. Так, завершено ремонтні роботи частини адмінприміщення під дошкільну групу в селі Раків Ліс. Це дало можливість додатково охопити освітою 15 дошкільнят та ліквідувати чергу на влаштування дітей у дитячий садок. Здійснена реконструкція та капітальний ремонт адмінбудинку під ДНЗ у селі Добре. У Піщаному вдалося створити належні умови для 34 дітей старшого дошкільного віку. Наразі проводиться капітальний ремонт пристосованого приміщення дошкільного закладу в Тоболах», – поінформував начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Пась.

40,3 мільйона гривень – саме така сума коштів спрямована у 2018 році на утримання закладів дошкільної освіти. На 2019-й передбачено 44,9 мільйона гривень. 

Загальна середня освіта

«Найбільш системною та масштабною є модернізація загальної середньої освіти, позаяк минулоріч стартувала реформа Нової української школи. За новим Державним стандартом початкової загальної середньої освіти 1 вересня 2018-го розпочали навчання 1116 дітей у 69 перших класах району. Тож на створення нового освітнього простору спрямовано 3,5 мільйона гривень, з них понад 359 тисяч гривень – кошти місцевого бюджету. Зокрема, на закупівлю дидактичних матеріалів для 1-х класів виділено 1,2 мільйона гривень, на придбання сучасних меблів – 1,2 мільйона гривень, на комп’ютерне обладнання – 1,1 мільйона гривень», – наголосив Віктор Пась.

У 2018 році на утримання закладів загальної середньої освіти спрямовано 223,6 мільйона гривень, на 2019 рік передбачено 231,1 мільйона гривень.

Інклюзивне навчання

За словами Віктора Пася, у нинішньому навчальному році доступність до якісної освіти у 36 інклюзивних класах 14 закладів загальної середньої освіти забезпечена для 40 дітей шкільного віку з особливими освітніми потребами. Загалом 37 асистентів учителів здійснюють разом із вчителями-предметниками організаційну, навчально-розвиткову, діагностичну, прогностичну та консультативну функції. У закладі дошкільної освіти № 3 міста Каменя-Каширського також є інклюзивна група.

«У районі створена комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр», де фахівці проводять психолого-педагогічну, корекційно-розвиткову роботу та надають системний супровід 103 дітям дошкільного та шкільного віку із 23 населених пунктів району. На оснащення ІРЦ минулоріч використано понад 185 тисяч гривень. На 2019 рік ця сума коштів становить 1,6 мільйона гривень», – повідомив начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Пась.

Позашкільна освіта 

Як зазначив Віктор Іванович, позашкільну освіту здобувають 1098 вихованців. На утримання позашкільних навчальних закладів у 2018 році використано 2,4 мільйона гривень.

«Минулоріч вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості взяли участь в обласних та міжнародних конкурсах, виставках та фестивалях із декоративно-ужиткового і художньо-естетичного напрямів, здобувши призові місця. Вагомі досягнення мають і юні техніки, авіамоделісти та туристи району», – додав Віктор Пась.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024