Жителі Рожищенського району отримали 82,7 мільйона субсидії

04 Березня 2019, 16:40
Жителі району отримали 82,7 мільйона субсидії 806
Жителі району отримали 82,7 мільйона субсидії

За призначенням різних видів державних соціальних допомог і субсидій в управління соціального захисту населення звернулось 7 844 громадян району, яким призначені соціальні допомоги на загальну суму 69,1 млн грн, субсидій на оплату житлово-комунальних послуг – 82,7 млн грн, та виплачено готівкової субсидії на придбання твердого палива на суму 4,8 млн грн.

Про це йдеться у публічному звіті голови Рожищенської РДА Інни Гайворонської.

Провели 49 засідань комісії з питань соціального захисту населення, на яких розглянули 204 заяви щодо надання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.   

За програмою «Доступні ліки» відшкодували операторам фармацевтичного ринку 239 тис грн.

Профінансували одноразову грошову допомогу 7 хворим на гемодіаліз на суму 35,2 тис. грн, 6 стомованим хворим – 61 тис. грн, та 3 хворим на цукровий діабет – 108 тис. грн.

Виплатили одноразову матеріальну допомогу 36 інвалідам та малозабезпеченим особам на суму 25,2 тис. грн.

З державного бюджету виплатили 1,1 млн грн 483 громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З обласного бюджету виплатили 140,2 тис. грн за пільговими рецептами, в тому числі – 13,5 тис. грн – за зубопротезування. Провели виплату одноразової грошової допомоги 1417 громадянам-ветеранам війни на суму – 1,3 млн грн.

За рахунок коштів державного бюджету за 24 зверненнями виплатили 75,4 тис. грн матеріальної  допомоги  військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби.

Провели відшкодування Рожищенській районній центральній лікарні 100 тис. грн за надання пільгового зубопротезування інвалідам війни, учасникам бойових дій, почесним донорам України, передбачених Комплексною програмою соціального захисту населення Рожищенського району на 2017-2020 роки.      

На виконання постанови від 26 червня 2015р. № 446 «Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного доходу сім’ї» 1475 особам розрахували та надали право на користування знижкою для оплати житлово-комунальних послуг.

У 2018 році управління соціального захисту райдержадміністрації профінансувало соціальну стипендію студентам, які навчаються у Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини ім.С.З.Гжицького на загальну суму 181,3 тис. грн.

Надали статус «Багатодітна сім’я» 59 сім’ям, 130 дітям надано статус «Дитина з багатодітної сім’ї».

Соціальне обслуговування громадян, яким державою законодавчо гарантовано право на соціальний захист та підтримку, в районі здійснювалося Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рожищенського району. Протягом 2018 послугами охоплено 570 громадян. Для організації та проведення безоплатного навчання та освітніх заходів при територіальному центрі діє інноваційна модель надання соціально-педагогічної послуги «Університет ІІІ віку». Для забезпечення конституційних прав громадян та з метою організації безперервного надання соціальних послуг укладено договір про співпрацю з Копачівською об’єднаною територіальною громадою щодо організації надання соціальних послуг в умовах децентралізації влади з урахуванням норм законодавства.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України  від 13 лютого 2013 року № 115 «Про порядок повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів» проводиться реєстрація колективних договорів. Протягом звітного періоду доведено до вимог трудового законодавства, зареєстровано в управлінні соціального захисту 43 колективні договори, зміни та доповнення до них.

За оперативними даними станом на 5 лютого 2019 року заборгованість із виплати заробітної плати по філії «Рожищенський автодор» ДП «Волинський облавтодор» відсутня.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024