Громада на Ковельщині розробила концепцію індустріального парку

07 Березня 2019, 18:00
Люблинецька ОТГ розробила концепцію індустріального парку 1401
Люблинецька ОТГ розробила концепцію індустріального парку

У Люблинецькій об’єднаній територіальній громаді розробили концепцію індустріального парку, ідея якого раніше була представлена на міжнародному інвестиційному бізнес-форумі «Волинь-Інвест 2018» 21 вересня 2018 року. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Логістичним центром та місцем для розміщення нових промислових об’єктів може стати ділянка поруч з Ковелем. Ідея створення індустріального парку існувала з 2007 року і вона може бути привабливою як для українських, так і для закордонних інвесторів.

Для створення індустріального парку знайшли земельні ділянки на території Люблинецької ОТГ.

Напрямком, у якому може використовуватися ділянка, може стати як деревообробка, так і машинобудування, розміщення холодильників, транспортно-логістичного терміналу для перевантаження товарів з вагонів на автомобілі і навпаки, або з колії на колію. 

Додамо, що представники Люблинецької ОТГ раніше відвідали ряд семінарів у Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування, де радники та експерти Волинського ЦРМС розповіли їм про індустріальні парки та про особливості законодавства щодо створення індустріальних парків.

Голова ОТГ Наталія Сіховська побувала на тренінгу «Місцевий економічний розвиток: брендування та залучення інвестицій в сільські теріторії», що відбувся 24 квітня минулого року. Проектний менеджер Ольга Гандзюк також відвідала ряд семінарів Волинського ЦРМС, зокрема, «Інструменти місцевого економічного розвитку» (21 квітня 2017 року), «Економічний розвиток сільських територій» (23 червня 2017 року), «Стратегічне планування в ОТГ. Підготовка та розробка стратегії розвитку територіальної громади. Розробка проектів розвитку».

А ключовим заходом для цієї ідеї став форум «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації», який відбувся 12 грудня 2017 року, що був організований Волинським Центром розвитку місцевого самоврядування.

Читайте також:

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024