Які об'єкти на Ратнівщині фінансуватимуться за кошти держбюджету

07 Березня 2019, 11:57
На Ратнівщині кілька об'єктів фінансуватимуться за кошти держбюджету 875
На Ратнівщині кілька об'єктів фінансуватимуться за кошти держбюджету

На Волині затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться у 2019 за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Для Волині у 2019 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 235, 5 мільйонів гривень, з яких загальний фонд складає 204,8 мільйонів гривень, спеціальний – 30,7 мільйонів гривень. На сьогодні вже завершено незалежне оцінювання усіх інвестиційний проектів, які пропонувались до фінансування, тож у стінах ОДА у середу, 6 березня 2019 року, за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Зокрема, під час засідання члени комісії розглянули результати оцінювання проектів та погодили попередній перелік об’єктів, що можуть фінансуватися у 2019 році за кошти ДФРР, аби подати його Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, усі програми (проекти), які можуть фінансуватися за кошти ДФРР, проходять конкурсний відбір на сайті Мінрегіону. Для цього, кожен член регіональної комісії заходив на сайт та голосував за той чи інший об’єкт, роблячи свій вибір.

Слід зауважити, що цьогоріч у Мінрегіоні в пріоритеті ті проекти, які є перехідними і ті, що вдасться завершити у 2019 році. Тому минулого засідання комісія вже затвердила 17 об’єктів на суму 197,7 мільйонів гривень. 

На засіданні між переможцями розподіляли ще 37,8 мійльйонів гривень.

Як повідомила заступник директора департаменту – начальник управління стратегічного планування, маркетингу та бізнес-клімату Вероніка Бальбуза, оцінювання інвестиційних проектів здійснювалося усіма 16 членами комісії та проводилося виключно на онлайн-платформі. Усього представили 123 проекти за сімома напрямками.

Загальний обсяг ДФРР, який запропонований заявниками, по цих інвестпроектах – 41 255 тисяч гривень. 

Однак, за цим напрямком на 2019 рік комісія вирішила не включати жодного нового проекту, до узагальненого переліку інвестиційних проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у 2019 році за кошти ДФРР, в зв’язку з тим, що сума необхідних коштів по перехідних проектах по цьому напрямку перевищує передбачену Кабінетом Міністрів України квоту (10%) і становить 34, 2 мільйона гривень.

Шостий напрямок – «Волинське село», у якому оцінювали 17 інвестпроектів. За рішенням комісії до узагальненого переліку потрапили три з найвищими балами, серед них два – з Ратнівщини:

  • «Реконструкція навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» с.Жиричі, вул. Центральна, 100 Ратнівського району;
  • «Реконструкція приміщення дитячого садка з ігровим залом в с. Видраниця по вул. Центральній, 49 Ратнівського району (коригування)».

Таким чином, комісія, включивши також до протокольного рішення перехідні об’єкти, сформувала узагальнений перелік, що буде надісланий Мінрегіону. Так, до списку потрапило, 11 нових, 10 резервних та 17 перехідних проектів. Слід зауважити, що остаточне рішення, які ж саме фінансуватимуть за кошти ДФРР, – прийматиме Мінрегіон.

Нагадаємо, до перехідних потрапив: Підвищення якості медичного обслуговування населення Ратнівського району шляхом придбання томографа для Ратнівської ЦРЛ.

Детальний перелік читайте тут: На Волині затвердили інвестиційні проекти, які фінансуватимуться за кошти держбюджету

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024