У Демидівськй ОТГ жителі зможуть впливати на розподіл бюджетних коштів

23 Березня 2019, 13:41
У Демидівськй ОТГ жителі зможуть впливати на розподіл бюджетних коштів 791
У Демидівськй ОТГ жителі зможуть впливати на розподіл бюджетних коштів

Демидівську ОТГ з ознайомчим візитом відвідала експертка Західноукраїнського ресурсного центру Уляна Волошинівська.

Протягом 2019 року громада візьме участь у реалізації проекту «Бюджет участі, як інструмент розвитку громади», що впроваджується за підтримки  Програми «U-LEAD з Європою».

В рамках заходу за участі селищного голови Віктора Іщука, заступника начальника фінансового відділу селищної ради Миколи Катерняка, начальника відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергія Щербатюка та спеціаліста І категорії відділу організаційно-кадрової роботи апарату виконавчого комітету селищної ради Олени Сунічук обговорили необхідних кроків із запровадження бюджету участі. Про це йдеться на сайті Демидівсьої селищної ради.

Допомога, яку надаватиме ЗУРЦ, охоплюватиме комплекс консультаційних, інформаційно-просвітницьких та навчальних заходів, направлених на  підвищення спроможності жителів громад  самим приймати рішення, куди витрачати частину місцевого бюджету, щоб поліпшити життя громади. Очікується, що такий процес  буде закріплений у нормативних документах відповідних ОТГ.

Демидівська селищна рада завдяки реалізації проекту отримає:

  • експертно-консультаційний супровід для запровадження у громаді бюджету участі;
  • можливість для трьох представників ОТГ пройти навчання на дводенному семінарі щодо методології запровадження бюджетів участі;
  • навчальна поїздка для громад-учасниць проекту до 4 громад / міст Західної України, де успішно функціонують інструменти громадської участі (зокрема, бюджет участі),
  • проведення безкоштовного навчання для бажаючих активістів, які планують подати свої пропозиції на конкурс проектів,
  • пакет методичних матеріалів.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024