На Волині вже посіяли 2,7 тисяч гектарів цукрових буряків

02 Квітня 2019, 16:30
1119

Станом на 26 березня в Україні посіяли 20 тис. га цукрових буряків, або 10% від загальної кількості площ.

Майже половина посівів припадає на господарства Хмельницької області – 11 тис. га., значно менше засіяли у Рівненській – 3,5 тис. га, Волинській – 2,7 тис га та Тернопільській – 2,4 тис. га. Про це повідомляють на сайті Гнідавського цукрового заводу.

«По всій території України розпочалась посівна кампанія цукрових буряків. Традиційно, цього року посівні роботи рухаються із західних до східних областей. В Львівській, Тернопільській та Волинській окремі господарства вже завершили сівбу цукрових буряків, проте інші ще не визначилися із посівними площами та стартом робіт. Переважна більшість планують розпочати сівбу в першій декаді квітня», – коментує хід посівної аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

За його словами, вдатися до такої терміновості аграріїв змушує низька вологість ґрунту після зими. Господарствам доводиться сіяти в холодний ґрунт та остерігатися заморозків в надії встигнути отримати максимум користі для сходів. Агрономічні служби стверджують, що такий ризик є виправданим, адже з досвіду минулого року, частина посіяного насіння так і не змогла зійти саме через посів у сухий ґрунт.

Читайте також: На Волині виходить із місць зимівлі жук-шкідник оленка волохата

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024