Ратнівщина: як тимчасово непрацюючих жителів району залучають до громадських робіт

03 Квітня 2019, 10:05
Громадські роботи 769
Громадські роботи

Залучення безробітних до громадських та інших робіт тимчасового характеру є однією із дієвих форм активної підтримки незайнятого населення.

Такий вид трудової діяльності – реальна можливість вирішення конкретних проблем громади , а ще – перспектива постійної зайнятості безробітних. Про це пишуть на сторінці Ратнівської районної філії Волинського Обласного Центру Зайнятості у Facebook.

Плідною є співпраця в цьому напрямку районного центру зайнятості зі Здомишельською сільською радою. Громадські роботи – це загальнодоступні види тимчасової зайнятості громадян, які в більшості випадків не потребують спеціальної кваліфікації та виконуються на договірній основі. На сьогодні такий вид трудової діяльності набуває особливого значення, тому що приносить не тільки суспільну користь, а й задовольняє потреби роботодавців у робочій силі та фінансову підтримку людям в період безробіття. Безробітні вирубують кущі на узбіччях доріг, розчищають територію біля адміністративних будівель, придорожніх зупинок, заготівля палива для закладів соціальної сфери та для одиноких громадян похилого віку. 

Голова сільської ради Андрій Головій й надалі налаштований співпрацювати з Ратнівською районною філією, розуміючи, що це надійна допомога громаді в облаштуванні населених пунктів та утриманні їх в належному стані.

Читайте також: Ратне: фахівці центру зайнятості зустрілися із працівниками районного управління юстиції

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024