Волинська ОДА підписала меморандум про співпрацю з Міністерством у справах ветеранів України

13 Квітня 2019, 15:39
1891

Волинську область з робочим візитом відвідав заступник міністра у справах ветеранів Олександр Терещенко та кандидат на посаду першого заступника – Григорій Галаган, якого Кабміну запропонувала керівниця Міністерства Ірина Фриз. Серед проведених заходів – зустріч з головою обласної державної адміністрації Олександром Савченком та підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством та обласною адміністрацією.

Зустріч відбулася 11 квітня 2019 року. 

Про це йдеться на сторінці губерантора Волинської області у Facebook.

Під час розмови Олександр Терещенко розповів про свої плани роботи на новій посаді.

«Я веду напрямок з вшанування пам’яті загиблих, підтримки сімей загиблих, ідеологічної роботи з ветеранами та співпраці з ветеранськими громадськими організаціями. Під час візиту я побачив, що підтримка АТОвців з боку влади у вашій області є. Мене вразив рівень військового госпіталю. Також антикризовий центр справив на мене позитивне враження. Попри складні політичні умови вам вдається знаходити ресурси для підтримки Героїв. Це важливо», – промовив Олександр Леонтійович.

Голова облдержадміністрації Олександр Савченко зауважив, що напрямок роботи, яким займається Терещенко – непростий. Адже патріотизм падає, а молоді бракує національно-патріотичного виховання.

«Я завжди відкрито говорив, що ветеранів та пільговиків різних категорій в країні забагато, у нас бюджет проїдання, а не розвитку. Однак ветерани АТО та їхні сім`ї – це ті люди, яким ми зобов`язані життям. Тому допомагати їм ми будемо, ми повинні. Однак, вважаю, що просвітницької роботи бракує, патріотизм падає. Військові законсервували війну там на Сході, в інших областях її не відчувають. Тож ми маємо займатися і національно-патріотичним вихованням», – відзначив Олександр Ілліч.


Серед іншого на зустрічі обговорили й розвиток регіональних структур новоствореного Міністерства у справах ветеранів України. Як стало відомо, на старті у кожній області залучать до роботи щонайменше 5 осіб. Також зачепили й болючі темі: реабілітацію військовослужбовців, забезпечення їх житлом та пільгами. Варто зазначити, що в області активно діє низка програм, розроблених департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та спрямованих на підтримку АТОвців.

Також Олександр Савченко підписав Меморандум про співпрацю між обласною державною адміністрацією та профільним міністерством. В документі йдеться про основні принципи співробітництва та напрями співпраці. 
Метою Меморандуму є взаємодія та координація сторін для взаємодопомоги та реалізації прав та соціальних гарантій, передбачених законодавством України, особам, які брали участь у бойових діях під час проведення антитерористичної операції, членами їх сімей, задоволення їх суспільних інтересів.

Серед запланованих спільних заходів – розповсюдження інформаційних матеріалів, узагальнення існуючих проблем військовослужбовців та членів їх сімей, проведення спільних засідань із залученням фахівців відповідної сфери діяльності тощо.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024