На «Ягодині» конфіскували дитячий одяг та жіночу білизну

15 Квітня 2019, 14:29
1217

У двох мешканців прикордоння вилучили контрабандні речі, вартістю понад 220 тисяч гривень, на склад Волинської митниці промислових товарів.

Для «особистого споживання, не пов’язаного з підприємницькою діяльністю» двом людям знадобилось 509 предметів дитячого одягу (штани, светри, футболки, сукенки, головні убори тощо) та 434 одиниці жіночої білизни. Наміри уникнути оподаткування цього імпорту були викриті волинськими митниками у ході повного огляду автомобілів з перерахунком товарів водіїв та пасажирів, які їх перевозили, – інформують у прес-службі ДФС у Волинській області.

Промислові товари залишаються найчастішими предметами правопорушень, які вчиняють громадяни в зоні діяльності Волинської митниці. За перший квартал цього року на склади митниці для тимчасового зберігання (до остаточного рішення суду) було реально вилучено товару на майже 18 мільйонів гривень.

62 відсотки справ про порушення митних правил, складених під час ввезення товарів на територію України, стосувалось незадекларованого переміщення виробів масового споживання. Водночас, під час вивезення товару за межі України найчастішими предметами правопорушень стають тютюнові вироби. Їх вилучали у 40 відсотках «експортних» справ, за перший квартал цього року – на більш ніж 660 тисяч гривень.

Волинська митниця вкотре роз’яснює:

Громадянин, який був відсутній в Україні більше ніж 24 години та який в’їжджає в Україну не частіше одного разу протягом 72 годин, має право без оподаткування ввезти через автомобільний пункт пропуску до 50 кілограмів товару для особистого використання, фактурна вартість якого не перевищує 500 Євро.

Стаття 472 Митного Кодексу України за порушення таких вимог передбачає конфіскацією незадекларованого товару та накладення штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.

Коментарі
15 Квітня 2019, 18:48
не вміє ділитися от і погорів
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024