У Ратному навчали, як започаткувати власну справу

29 Квітня 2019, 09:43
У Ратному навчали як започаткувати власну справу 1151
У Ратному навчали як започаткувати власну справу

У Ратнівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся навчальний семінар для пошукачів роботи на тему: «Особливості вирощування овочів в теплицях та відкритому грунті». 

Провідний фахівець відділу фітосанітарних процедур Волинської Обласної фітосанітарної лабораторії Сергій Левківський ознайомив присутніх з розвитком аграрного ринку, рослинництва, екологізацією сільського господарства. Про це пишуть на сторінці районного центру зайнятості у Facebook.

Жителі сільської місцевості детально розглянули питання підготовки тепличного грунту, обігрівання та знезараження, поливу та зволоження в теплицях, сівби насіння, вирощування розсади під відкритим небом. Усі разом обговорювали післясходовий догляд, технологію вирощування огірків, помідор, перцю, часнику і цибулі, картоплі, моркви, буряка, обробіток до появи плоду, полив, правильний збір врожаю та захист їх в спорудах закритого типу. 

Учасники семінару мали можливість скористатися практичними довідниками овочевода, ознайомитися з рекомендаціями по застосуванню біологічно активних мікродобрив нового покоління «Біохелат» та бактеріального препарату «Планриз БТ». 

Навчання проходило досить цікаво у формі дискусій. Кожен мав змогу поділитися своїми рецептами догляду за овочевими культурами, обмінятися досвідом та навчитися чогось нового. Безробітні після такої зустрічі «перекваліфікувалися» у справжніх господарів особистих господарств.

Захід провели у рамках реалізації агропроекту «Територія майстерності» для мотивації до започаткування власної справи, визначення можливих варіантів самозайнятості жителів Ратнівщини.

Учасники агрошколи
Учасники агрошколи

Читайте також: 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024