Держава виділила 46,7 млн грн на НУШ у Волинській області

25 Квітня 2019, 10:01
Фото ілюстративне 1188
Фото ілюстративне

Для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2019 році з державного бюджету Волині виділили 46,7 мільйонів гривень.

Про це повідомила заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, – інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

«35,8 мільйонів гривень з цієї суми витратять на закупівлю як дидактичних матеріалів, так і музичних інструментів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів. Решту фінансів, а саме – 10,9 мільйонів гривень використають для підготовки тренерів-педагогів та супервізорів, а також підвищення кваліфікації педагогічних працівників», – розповідає Світлана Мишковець.

Аби спрямувати зазначені кошти на освітні потреби якомога раніше, голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко видав розпорядження, згідно з яким субвенція з Державного бюджету на «Нову українську школу» розподіляється між обласним бюджетом, бюджетами районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад відповідно до кількості класів у початкових школах, кількості учнів 1-4 класів у початкових школах та кількості початкових шкіл у кожній адміністративно-територіальній одиниці зокрема.

Підставою для цього є Порядок та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 року № 237.

Тож, відтепер керівники навчальних закладів матимуть можливість вчасно провести тендерні процедури та здійснити закупівлі обладнання для перших класів НУШ. З вересня школярі, які вперше сядуть за парти, навчатимуться за програмою, котра допоможе їм не лише засвоїти знання, але сприятиме розвитку їхнього критичного мислення, навчатиме висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами.

Слід зауважити, що за останні три роки динаміка фінансування сфери освіти значно зросла. На цьому неодноразово наголошує міністерка освіти і науки України Лілія Гриневич. Також вона зазначає, що цьогоріч Уряд збільшив інвестиції у розвиток шкільної освіти майже удвічі. Тож, загалом вони складають 3 мільярди 886 мільйонів гривень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024