Сільські ради Шаччини виділили гроші на фінансування своїх ФАПів

01 Травня 2019, 13:56
846 Джерело: фото ілюстративне

У зв’язку із браком коштів у районному бюджеті Шацького району в 2019 році не вистачатиме грошей на утримання у сільських ФАПах молодшого медичного персоналу. Відповідно, аби зберегти мережу закладів сільської медицини та працівників, сільські ради погодилися виділити кошти на фінансування своїх медичних закладів.

Про це йшлося під час сесії Шацької районної ради при розгляді питання про зміни до районного бюджету на 2019 рік.

Так, районний бюджет збільшився на суму 236 тис. грн. за рахунок переданих цільових субвенцій зі Світязького сільського бюджету ( 12,2 тисяч гривень - трудовому архіву), Шацького  селищного бюджету, з яких 65 тисяч гривень піде на виплату заробітної плати молодшому медичному персоналу за квітень-червень, та 10 тисяч гривень на  безоплатне амбулаторне лікування окремих груп населення та певних категорій захворювань. З Піщанського сільського бюджету передали 130,5 тисяч гривень, з них 100 тисяч  – обласному бюджету на  будівництво амбулаторії в с.Піща, та 30 тисяч на утримання обслуговуючого персоналу в амбулаторії та ФАПах сіл Острів’я та Кам’янка.

18 тисяч гривень передала районному бюджету Ростанська сільська рада на заробітну плату обслуговуючого персоналу ФАПів Ростанської сільської ради.

Залишок освітньої субвенції в сумі 75 тисяч гривень спрямували на придбання комп’ютерного обладнання та підключення закладів  загальної середньої освіти до швидкісної мережі Інтернет.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024