Чому у Ковельському водосховищі загинула риба

06 Травня 2019, 17:30
Причинами загибелі риби у водосховищі є природні фактори, – лабораторне дослідження 1049
Причинами загибелі риби у водосховищі є природні фактори, – лабораторне дослідження

Лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів дослідила причини загибелі риби у Ковельському водосховищі.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

За результатами фізико-хімічного аналізу води вміст розчиненого кисню в ній є меншим встановленої норми, вміст нітратів – в межах допустимої.

При бактеріологічному обстеженні в зразках загиблої риби (коропа дзеркального та карася) збудників аеромонозу не виявили. При гельмінтологічному дослідженні у всіх екземплярах знайшли личинки філометроїдозу, зокрема в карася – личинки гельмінта віком 7-10 днів – в слизі хвостового плавника. Спеціалісти наголошують, що наявність гельмінтів не може бути фактором загибелі риби.

«Зважаючи, що цю тему активно обговорюють в соціальних мережах, безпосередньо пов'язуючи з проведеним навесні зарибленням, хочемо ще раз  поінформувати про наступне. Роботи з вселення водних біоресурсів в Ковельське водосховище проводились виключно до вимог чинного Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, за наявності ветеринарного свідоцтва про відсутність небезпечних захворювань у господарствах, з яких здійснюється перевезення об”єктів відтворення, та в присутності представника органу рибоохорони – старшого державного інспектора відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Неридька А.С», – йдеться у повідомленні міськради.

Ймовірними причинами загибелі окремих особин коропа дзеркального, окуня, карася, плітки (звертаємо увагу, що навесні були вселені лише короп та карась сріблястий) можуть бути природні фактори: низький рівень розчиненого кисню в воді, перепади температури, неналежна природна кормова база та зміна середовища для вселених видів риб.


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024