Як підприємці реалізовуватимуть пальне з липня

10 Травня 2019, 12:26
Як підприємці реалізовуватимуть пальне з липня 1336
Як підприємці реалізовуватимуть пальне з липня

Представникам бізнесу, які реалізовують пальне, розповіли, що 1 липня 2019 року введуть новий Порядок електронного адміністрування реалізації пального для усіх споживачів пального відповідно до змін Податкового кодексу. Тобто буде новий порядок обліку пального в рамках системи електронного адміністрування акцизного податку.

Захід для учасників ринку реалізації пального ініціювали фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області.

Норма стосуватиметься всіх підприємців, у кого зберігається паливо в ємкостях понад 200 кубічних метрів та хто отримує протягом календарного року пальне в обсягах, що перевищують 1000 кубічних метрів. Крім того, фізичних осіб-підприємців, платників єдиного податку 4 групи, які отримують протягом календарного року пальне в обсягах понад 10000 кубічних метрів. 

Таким чином, підприємства та фірми, які підпадають під дію нових законодавчих норм,  повинні реєструватись платниками акцизного податку, отримувати ліцензії та вести щоденний облік і подавати електронну звітність до Державної податкової служби про щоденні залишки пального та обсяги використаного пального.

«Процес впровадження будь-яких новацій завжди викликає чимало питань та потребує своєчасного роз’яснення. Ми використовуємо всі можливості для того, щоб через мережу Інтернет та ЗМІ поінформувати бізнес про нові вимоги закону. Разом з тим, наші фахівці обов’язково забезпечать якісний податковий супровід представників підприємництва, надаватимуть необхідну консультаційну допомогу з тим, щоб процедура електронного адміністрування реалізації пального не викликала труднощів», – запевнила начальниця управління  контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Наталія Єлова.

Довідково:

Новий Порядок електронного адміністрування реалізації пального для усіх споживачів визначено Законом України від 23 листопада 2018 року № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024