Волинський бізнесмен показав, як він заробляє гроші

10 Травня 2019, 14:07
Андрій Мартинюк провів екскурсію по своєму господарстві для ратнівчан 1282
Андрій Мартинюк провів екскурсію по своєму господарстві для ратнівчан

Андрій Мартинюк, який започаткував власну справу на ягодах і деревах, показав жителям Ратнівщини своє господарство.

Про це пише Ратнівська районна філія Волинського Обласного Центру Зайнятості.

Аби на власні очі побачити, як захоплення, великий інтерес до улюбленої справи, бажання мати зайнятість, задоволення і прибуток може перерости у справжній бізнес, фахівці служби зайнятості організували екскурсію до молодого жителя села Прохід Ратнівського району.

Нагадаємо, нещодавно прохідський бізнесмен розповів своїм землякам як почав заробляти гроші завдяки вирощуванню лохини, малини і плодових дерев.

Власна справа Андрія Григоровича Мартинюка не обмежується лише вирощуванням малини та лохини. У його господарюванні: від декоративних дерев та кущів (ялинок, туй різних порід), присадибних квітів (півонів, ірису, тюльпанів, троянд різних сортів), до плодово-ягідних кущів (смородини, малини, лохини, порічки, агрусу, годжі, йошти) та садових дерев (груші, яблуні, абрикос, персиків та ін.).

Господар провів екскурсію парниками та терасами, де росуть різноманітні рослини, розповів про особливості догляду за ними (висаджування, поливу, захисту від сонця та шкідників, збут саджанців і плодів).

Провідна фахівчиня з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Леся Захарчук розповіла присутнім про організацію власної справи за сприянням служби зайнятості, можливостями професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації у певній сфері діяльності, тими професіями, які потрібні сьогодні сільському господарству, участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру, про тісну співпрацю роботодавців, консультантів – практиків з службою зайнятості. Завдяки участі у таких заходах члени ОСГ мають можливість побачити перспективи самозайнятості на селі.

Незважаючи на похмуру погоду, в учасників заходу був піднесений настрій та сонячні посмішки на вустах. Хтось повертався додому з кущами троянд, деревоподібних півонів, якими прикрасить клумбу, хтось придбав сортову грушу і яблуню, інші сподіваються збагатити плодами порічки і смородини свій вітамінний раціон.

1

Саджанці квітів та кущів
Саджанці квітів та кущів

Гості Андрія Мартинюка оглядають саджанці квітів та кущів
Гості Андрія Мартинюка оглядають саджанці квітів та кущів

1

Учасники екскурсії
Учасники екскурсії

Учасники екскурсії мали можливість придбати саджанці квітів та кущів для себе
Учасники екскурсії мали можливість придбати саджанці квітів та кущів для себе

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024