На Шаччині разом із дорогою зроблять нову відпочинкову зону

12 Травня 2019, 13:00
933

Нову відпочинкову зону планують облаштувати поблизу озера Люцимер, яке знаходиться приблизно за 15 кілометрів від Світязю, на дорозі Шацьк – Ратне, де саме планують розпочинати роботи із будівництва нової траси. 

Про це розповів радник голови Волинської ОДА з питань будівництва Валерій Криворог під час інспекції Шацьких озер на чолі із Олександром Савченком на предмет готовності до туристичного сезону, – пише ІА ВолиньPost.

Криворог розповів, що озеро Світязь в останні роки – надто перенавантажене туристами, а цьогоріч їх очікують ще більше, ніж раніше. Тому варто подбати про окрасу нашого краю і забезпечити туристам гідний відпочинок європейського рівня не тільки на славнозвісному озері, а й показати, що Шацький край багатий і на інші, не менш привабливі і достойні місця для відпочинку. 

Читайте також: Світязь – найбільш кримінальна локація в період літнього відпочинку

Сміття, пляжі, податки: Олександр Савченко навідався з інспекцією в Шацький район

Поруч із озером Люцимер незабаром планують розпочати будівництво нової дороги, яка йде так званим, «Польським шляхом» через Шацьк і прямує на Ратне. Чомусь саме нею ведуть навігатори іноземних туристів, які рухаються до Світязю. Кажуть, що коли приїздять сюди і бачать це озеро з його інфраструктурою, то мають дещо неприємні враження та розчарування. Місцева влада хоче уникнути такого першого хибного враження про свій край і створити поблизу Люцимера не гірший відпочинковий пункт, ніж оновлена набережна. 

Читайте також: У відеосюжеті показали, чи готовий Світязь до прийому туристів

Впорядковувати стан озера планують уже цього року перед початком сезону. Перш за все – розчистять чагарники і трохи окультурять територію.

Коли справа вже дійде до основних робіт із, так званої євротрансформації Люцимера, то будуть стартувати із вирішення найголовнішої проблеми – перенесення водовідвідної канави на інший бік дороги. Потім встановлять підпірну стінку, засиплять болото, перевезуть землю і зроблять нормальний пляж, такий, як біля озера Світязь. Враховуючи будівництво дороги поруч, передбачають також пішохідну зону. 


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024