«Луцькводоканал» погрожує відключати воду боржникам

13 Травня 2019, 12:16
«Луцькводоканал» погрожує відключати воду 946
«Луцькводоканал» погрожує відключати воду

Вступив у дію закон, який надає право обмежувати водопостачання боржникам.

Із 1 травня набувають чинності положення ст. 26 Закону «Про житлово-комунальні послуги», що регулюють відповідальність споживача за неналежне виконання договору.

У разі непогашення у повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги протягом 30 днів з дня отримання споживачем попередження від виконавця, останній (крім виконавця послуг з постачання та розподілу електроенергії і природного газу) має право обмежити (припинити) надання послуг споживачеві, – нагадують у прес-службі Луцької міської ради.

КП «Луцькводоканал» дякує сумлінним споживачам, які вчасно та в повному обсязі розраховуються за спожиті послуги. Велика кількість споживачів вже погасила заборгованість або ж реструктуризувала борг.

«У результаті люди змогли отримати субсидію і на сьогодні не мають жодних проблем із оплатою за послуги водопостачання та водовідведення. Також сумлінним споживачам не загрожує нарахування пені за несвоєчасну оплату послуг», – йдеться в повідомленні.

Однак і досі лишається значна кількість споживачів, які ігнорують повідомлення про необхідність оплати боргів. На сьогодні усі вони перебувають у списках боржників, які отримають останнє попередження щодо необхідності проведення розрахунків і оплати. Якщо ж споживачі не дослухаються до попередження і не погасять заборгованості до 20 травня, то окремі з них ризикують лишитись без послуги водопостачання або водовідведення.

КП «Луцькводоканал» залишає за собою право провести відключення водопостачання та водовідведення усім боржникам без додаткових попереджень в будь-який момент.

Читайте також: Розповіли, як лучанам уникнути пені за водопостачання

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024