Бізнесмен дня: фермер Микола Собуцький

13 Травня 2019, 14:24
Микола Собуцький 1947 Джерело: hromadske.volyn.ua
Микола Собуцький

Відомому аграрію з села Коршів Луцького району Миколі Собуцькому, якого у ЗМІ називають батьком волинських фермерів, 13 травня виповнюється 58 років.

Його знають як одного з лідерів Асоціації фермерів та приватних землевласників, також він колишній депутат Волинської обласної ради та волонтер місії «Чорний тюльпан».  

Бізнес.Район з нагоди дня народження посадовця зібрав висловлювання Миколи Собуцького у ЗМІ на різні теми.

Філософія. Творити своє середовище і дбати про нього, тоді середовище подбає про тебе: «Середовище є тою цінністю, про яку ми дбаємо. Ми керуємося правилом: наскільки середовище буде підійматися, наскільки воно відійде від тої зашореності, від якоїсь заангажованості. Тоді відповідно і наші шанси будь мінятися. Ми створили приватно-власницьке середовище. Середовище для людей самостійно думаючих. Саме з цього має починатися громадянське суспільство - з незалежних самостійних людей. Але важливо, щоб вони мали економічну базу».

Про АТО. Вважаю, що найперше, що зараз повинен робити кожен чиновник, – це рятувати життя наших військових у зоні АТО. Хто цього не робить або вважає, що це – не та справа, якою треба займатись, – так чи інакше стає причетний до смертей наших бійців, які там загинули. Адже якби ті, кому належить, відреагували вчасно – багатьох смертей могло б і не бути.

Про фермерство. Виростити можна і чорта, а от де його збути? Ми вже пройшли цей період, коли вирощували, коли освоювали технології. Видавали нагора врожай, але заробляли інші. До нас приїжджали, врожай забирали, в 2-3 рази накручували ціну і заробляли, а ми не завжди могли повернути витрати. Цю проблему ми вирішили, вийшовши на ринок.

Про роботу волинських господарів. Сьогодні Волинь не тільки сіє та збирає врожай, але й серйозно займається державницькими справами, забезпечуючи військових медикаментами та продуктами харчування.

За матеріалами видань Громадське. Волинь, ВолиньPost, офіційний сайт Волинської обласної ради.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024