Волинська фітосанітарна лабораторія здійснюватиме аналіз за 13 показниками

19 Травня 2019, 17:33
«Волинська обласна фітосанітарна лабораторія» 831
«Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»

Волинська обласна фітосанітарна лабораторія придбала нове обладнання і проводитиме більше досліджень. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Лабораторія готова проводити аналізування пшениці озимої (ярої) м’якої, жита, ячменю, тритикале, кукурудзи, ріпаку та сої.  

 Зокрема, з метою визначення якісних показників зерна cтворений відділ визначення біохімічних і технологічних показників сільськогосподарських культур. 

У грудні 2018 року, установа придбала обладнання для проведення фітосанітарної експертизи методом імуно-ферментного аналізування (ІФА) та розширила сферу діяльності відділу фітосанітарного аналізу щодо проведення вірусологічної експертизи рослин та рослинної продукції. 

Що дає змогу оперативно проводити дослідження, не створюючи незручностей для суб’єктів господарювання області та здійснювати контрольні процедури при переміщенні товарів через митний кордон України.

Уже закуплені тест – системи для виявлення збудників хвороб серед яких бактеріальне в’янення кукурудзи, вірус смугастої мозаїки пшениці, вірус смугастої мозаїки ячменю, вірус віспи слив та бактеріальний опік плодових.

На початку 2019 року фітолабораторія розширила площу виробництва біологічних засобів захисту рослин та закупила необхідне обладнання, що дає можливість збільшити об’єми виробництва рідких біологічних засобів захисту рослин у двічі.

Крім того, у лабораторії планують додаткове придбання тест-систем для проведення вірусологічної експертизи картоплі на визначення вірусу чорної кільцевої плямистості картоплі та сої на визначення вірусу мозаїки люцерни, вірусу мозаїки Арабіс, неповірусу кільцевої плямистості тютюну.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024