Через Волинську митницю везли контрабандних запчастин на майже 1,3 мільйона гривень

14 Травня 2019, 13:29
1351

Завдяки взаємодії з митними органами європейських держав посадові особи управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС викрили дії київського товариства з обмеженою відповідальністю, спрямовані на зменшення розміру митних платежів. 

Про це повідомляє Головне управління ДФС у Волинській області.

Керівник ТзОВ із Донецької області під час митного оформлення імпорту приховав справжню ціну товару. Встановили, що до оформлення на митний пост Ковель подали документи, згідно з якими 502 ресори та 472 спіральні пружини стискання для автомобілів ввозили в Україну з Республіки Панама за ціною рахунку-фактури (інвойс) 207,1 тисячі гривень.

Натомість, експортні декларації на цей же товар, копії яких волинським митникам на офіційні запити надали колеги з Польщі та Бельгії, засвідчили справжню вартість закупленої у Бельгії партії – понад 1,28 мільйона гривень.

За подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товару документів, що мають неправдиві відомості для визначення його митної вартості, керівника ТзОВ притягнуть до відповідальності за ст. 483 Митного Кодексу України. Їїсанкція – штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з конфіскацією товару (за рішенням суду).

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024