Уляна Супрун похвалила волинських медиків

14 Травня 2019, 17:04
Ангіограф 1034
Ангіограф

Нещодавно в рентгенхірургічному блоці Луцької міської клінічної лікарні встановили новий сучасний ангіограф за 15,5 мільйона гривень, який закупили за кошти субпроекту Світового банку та Міністерства охорони здоров’я.

Про це написала у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

«Оснащення Луцької міської клінічної лікарні тепер на світовому рівні. У відремонтованому рентгенохірургічному блоці Луцької лікарні нещодавно встановили новий, вже другий ангіограф. Така кількість апаратів є стандартом для ангіографічних блоків у всьому світі. Практично всі клініки Європи, де оперують коронарні артерії, мають мінімум дві ангіографічні установки.

Рентгенхірургічний блок з однією ангіографічною системою у Луцькій міській клінічній лікарні працював з 2013 року. За час роботи цього обладнання луцькі медики провели понад 4 тисячі інтервенційних втручань. З появою першого ангіографа смертність при інфаркті міокарда в стаціонарі зменшилась з 20% до 5%.

Тут також проводять процедури на судинах головного мозку, кінцівок, нирок. У 2018 році у лікарні провели 1052 коронарних втручання, з них — 398 стентувань. В лікарні виконують 70% усіх стентувань, які проводять на Волині. Допомогу пацієнтам із гострим інфарктом міокарда надають цілодобово. Нещодавно встановлений другий ангіограф дасть можливість виконувати оперативне втручання з мінімальною затримкою.

Уже в перший тиждень роботи ангіографічна система допомогла врятувати 20-річного юнака від гострого інфаркту. Він, до речі, став наймолодшим пацієнтом цього року. Минулоріч лікарі врятували життя від гострого інфаркту міокарда 15-річному хлопцю.

Крім того, Луцька міська клінічна лікарня на новому етапу лікування пацієнтів у найгостріших ситуаціях. Вже розпочали здійснювати інвазивні втручання при інсультах, стентування судин нижніх кінцівок та церебральних артерій. Невдовзі планують розпочати імплантації штучних водіїв ритму.

Лікарня бере участь у реалізації спільного проекту World Bank Ukraine та Міністерство охорони здоров'я України — Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей з 2018 року. За цей час медзаклад отримав ангіографічну систему, системи комбінованого добового холтерівського моніторування ЕКГ, систему для добового моніторування артеріального тиску, ліжка для палат інтенсивної терапії та інше цінне обладнання. Це обладнання ефективно допомагає виявляти та запобігати хворобам серця та судин, а також вчасно їх лікувати.

Продовжуємо працювати, аби ще більше українців з серцево-судинними хворобами мали доступ до оперативної, якісної та безоплатної медичної допомоги», – написала чиновниця.

Читайте також: У луцькій лікарні встановили обладнання за понад 600 тисяч доларів

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024