«Луцькводоканал» встановлює нові пристрої обліку та нарікає на голів ОСББ

15 Травня 2019, 11:39
897

У КП «Луцькводоканал» повідомили, що почали процедуру встановлення загальнобудинкових приладів обліку, яку можна було б оптимізувати, якби ОСББ пішли на зустріч підприємству.

Враховуючи вимогу Закону про встановлення загальнобудинкових приладів обліку водопостачання та водовідвеедення, КП «Луцькводоканал» протягом року проводив інформаційну кампанію і підготував пропозицію для ОСББ, що передбачає встановлення таких вузлів обліку «під ключ» на вигідних для ОСББ умовах, – повідомили у прес-службі КП.

У підприємстві кажуть, що з боку більшості голів ОСББ справа далі слів не зрушилась.

«Але закон – один для всіх, і комунальне підприємство зобов'язане дотримуватися його вимог. Тому вже з наступного тижня КП «Луцькводоканал» приступає до встановлення загальнобудинкових вузлів обліку, починаючи з тих будинків, де вже відбулось інформування населення. Для реалізації програми підприємство змушене залучати кредит на встановлення вузлів обліку, який потім буде оплачуватися усіма мешканцями будинку, на якому встановлять прилад», – кажуть у «Луцькводоканалі».

Як зазначають в прес-службі, якби голови ОСББ пішли на зустріч підприємству, процедуру можна було б значно здешевити й обійтися без залучення кредитних коштів:

Однак, оскільки зворотного зв’язку від голів ОСББ підприємство не отримало, а закону дотримуватися необхідно, КП «Луцькводоканал» приступає до реалізації програми із залученням кредитних коштів.

Комунальники додають, що попередньо підприємство сповіщатиме голів ОСББ про намір встановлення загальнобудинкових приладів обліку водопостачання і водовідведення, інформуючи про спосіб розрахунку за надану послугу.

«Адже саме буква Закону зобов’язує водоканали України здійснювати встановлення загальнобудинкових вузлів обліку. Прикро, що про виконання Законів та реформи у сфері ЖКГ говориться багато, а на ділі КП «Луцькводоканал» самотужки змушене реалізовувати всі етапи підготовки та встановлення приладів обліку, не отримавши практичної підтримки з боку більшості голів ОСББ», — зауважили на підприємстві.

Читайте також: У Луцьку заберуть майже сотню зупинок

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024