Довкола фірми «Землемір» у Ковелі назріває скандал

16 Травня 2019, 16:53
Сергій Кошарук 810
Сергій Кошарук

На засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства Ковельської міської ради 15 травня розгорілася справжня дискусія щодо проекту рішення «Про затвердження розпоряджень міського голови».

Зокрема депутат, голова фракції «Солідарність» Сергій Кошарук назвав абсурдом розглядати документ, який де-факто вже діє, а де-юре – ще не затверджений міським корпусом. Тут депутата найбільше стривожило те, що відповідно до укладеного договору щодо встановлення особистих строкових сервітутів МПП «Землемір» уже отримало право проводити свою підприємницьку діяльність на земельній ділянці площею 35 квадратів на перехресті вулиць Грушевського та Міцкевича з 12 квітня по 12 жовтня цього року.  Про це пише ПроКовель.

«Нічого, що це «Землемір», який ми вже бачили й чули, який частенько з людьми… Я бачив по відео, які ті збори були. Тепер я вже наступний буду виводити туди і казати: «Почекайте, а чому зі мною ніхто не погоджував, що тут буде на перехресті, де найбільше аварій трапляється, поставили ще 35 квадратів «Землеміру». Їм тільки дай туди зайти, то потім буде важко щось їм зробити. Я проти, щоб постфактум таке заключали», – обурювався Сергій Кошарук.

Заступник міського голови Андрій Товстига повідомив, що наразі вже завершується робота щодо формування нового Положення про порядок встановлення малих архітектурних споруд. Далі документ ще пройде громадські слухання і потрапить на стіл депутатам на затвердження. І станеться це не раніше червня. А нині діє старе Положення.

Сергія Кошарука пояснення заступника мера ніяк не заспокоїло. Він запевнив, що дане рішення може призвести до чергового конфлікту між підприємцем і мешканцями сусідній будинків. Більше того депутат навіть пригрозив, що на можливе протистояння із «Землеміром» покличе «бійців» з гурту своєї колеги по фракції Ірини Роїк, яка вже роками намагається у законний спосіб прибрати кіоск з території між житловими будинками, що в центрі міста. 

 «Навіщо те протистояння робити? Навіщо приймати рішення, коли ми в червні тільки хочемо прийняти (нове Положення, – ред.), чи можна там ставити, чи не можна. А вже з квітня по жовтень дозволили це робити», – наполягав на своєму депутат.

Він запевнив, що фракція «Солідарність» категорично не підтримує даний проект рішення. У результаті його не підтримала житлово-комунальна комісія. Однак остаточне рішення прийматиме сесія.

Читайте такожКовельській фірмі «Землемір» «втерли носа» у господарському суді

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024