Звіт голови Волинської ОДА: посадовець наголосив на створенні індустріального парку «Ковель»

17 Травня 2019, 14:49
Олександр Савченко 888
Олександр Савченко

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко прозвітував перед Волинською обласною радою про роботу у 2018 році та зупинився, зокрема, на головному – бюджетній політиці.

Звіт депутати заслухали на черговому засіданні сесії сьогодні, 16 травня 2019 року, – ідеться на сторінці голови ОДА у Facebook.

Так, за словами посадовця, головним пріоритетом 2018 року було визначено наповнення бюджету. Однак, станом на минулий рік 70% бюджету – це надходження від держави. Варто зазначити, що в загальноукраїнському рейтингу область на першому місці за темпами росту надходжень єдиного податку, на третьому – по платі за землю і на четвертому – по податку на доходи фізичних осіб.

Загалом, надходження трансфертів з державного бюджету склали за звітний період 10 млрд гривень.

У повному обсязі перераховані базова (433 млн грн), стабілізаційна (9,7 млн грн) дотації та додаткова дотація (642,6 млн грн) на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти і охорони здоров'я, освітня (2275,1 млн грн) і медична (1613,5 млн грн) субвенції, інші соціальні субвенції отримані відповідно до проведених нарахувань, що дало можливість забезпечити проведення соціальних виплат та заходів соціально-економічного розвитку регіону. У 2018 році в цілому по області на видатки спрямовано 15 млрд грн, що на 1,9 млрд грн (14,5 %) більше, ніж у 2017 році. Обсяг капітальних видатків місцевих бюджетів області склав 1 млрд 356 млн грн, що на 279,5 млн грн більше, ніж у 2017 році.

Серед іншого, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області закликав свого наступника на посаді продовжити роботу в напрямку виконання регіональних програм. Зокрема, Олександр Савченко звернув уваги на два проекти – відродження історико-культурної спадщини Олики та Програму заходів до 150-річчя з нагоди Дня народження Лесі Українки.

Також голова обласної державної адміністрації звернув увагу на те, що у минулому році було зрушено з мертвої точки архіважливе з багатьох міркувань питання – каналізування населених пунктів навколо озера Світязь: 30 серпня підписано грантовий договір на реалізацію проекту «Покращення екологічної ситуації у Шацькому національному природному парку шляхом каналізування населених пунктів навколо озера Світязь» вартістю 6,45 млн євро, який набрав чинності з 31 серпня 2018 року. Не менш важливим, на думку посадовця, є проект зі створення індустріального парку «Ковель», підготовча робота якого, тривала з 2018 року. У цьому хабі буде створено митно-логістичний термінал у поєднанні з вузькою європейською колією залізничної дороги та вітчизняною колією. А у перспективі буде створено 3500 тисяч нових робочих місць та залучено 600 млн євро інвестицій. Проект планується реалізувати протягом 2019-2021 рокiв.

До Плану перспективного розвитку включено понад 769 інфраструктурних проектів і об’єктів, які розділені за галузями і включають в себе реконструкцію, будівництво, капітальний ремонт об’єктів соціальної сфери, житлово-комунального господарства, промисловості, інфраструктури і будуть реалізовані в містах, районах та в об’єднаних територіальних громадах. Проект перспективного плану обговорено на засіданні Волинської ради регіонального розвитку, яке відбулось 14 березня поточного року у місті Ковель. Наразі триває робота над узагальненням тих пропозицій, які надійшли до обласної державної адміністрації за результатами цього обговорення.

Читайте такожЯк у Ковелі презентували візуалізацію індустріального парку «Ковель». ВІДЕО

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024